torstai 1. marraskuuta 2012

Vatkainta ostamassa

 
En ole koskaan ostanut sähkövatkainta mutta nyt pahasti näyttää siltä, että se olisi lopultakin edessä. Edellinen, ex-anopin ostama Kenwoodin toimiva ja hyvä peli lakkasi toimimasta kunnolla ja vatkasi lopulta vain täydellä teholla. Nykyinen anoppi pelasti tilanteen ja lahjoitti vielä pakkauksessaan olevan Braunin vatkaimen. Toimiva sekin, mutta koska tuo vatkain oli seissyt siinä paketissaan varmaan 20 vuotta ennen tänä syksynä tapahtunutta käyttöönottoa, ovat tehot hiukan toista maata kuin siinä Kenwoodissa. Äänikin on sellainen, ettei paljon tarvitse samalla lasten huutoa kuunnella. ;)
Eli vatkainkaupoille täytyy lähteä jottei hermo mene vaahtoja vatkatessa. Ajattelin, että vatkaimen osto on nopeaa ja simppeliä, mutta äsken eri verkkokauppojen sivuja katsellessani huomasin, että vaihtoehtojahan on vaikka kuinka! Eli te vatkainten omistajat siellä ruudun takana: mikä ja millainen on hyvä vatkain? Toiveissa olisi suht hiljainen ääni, hyvät tehot ja mielellään silmää miellyttävä ulkomuoto. Ja onko jollakulla olemassa tuollainen vatkain + kulho -yhdistelmä, johon vatkaimen saa kiinni? Onko se mistään kotoisin?

Ja onko sillä ylipäätään väliä, mikä se vatkain on? Onko niissä oikeasti eroja?
6 kommenttia:

 1. Mulla on pari vuotta vanha boschin sähkövatkain, toinen vispilä vähän rikki, johto on juuresta rikki (sieltä päästä missä kiinni vatkaimessa), mies laitto erkkaria siihen nyt väliaikaisesti ettei saa sähköiskua. Eli en taida boschia ostaa ens kerralla. Ihan tehokas se silti on ja monta nopeutta.
  Sitä ennen mulla oli braun kesti varmaan 10 vuotta mutta olihan se jo aika vanhus. ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä on vanha, kovaääninen Braun, jota ei käytetä juuri lainkaan. Vatkauksen hoitavat Assistent-yleiskone, Bamixin vaahdotusterä ja hyvät käsivatkaimet.

  VastaaPoista
 3. Itselläni ollut nyt puolisen vuotta tuo kenwoodin k mix vatkain ja vaikka vempeleellä on jonkin verran painoa, se tuntuu todella hyvältä vatkasessa, jotenkin sopivalta, en osaa selitää. :) Kaiken lisäksi tuo on äärettömän hiljainen, lapsetkaan ei herää jos yö myöhään vielä pitää jotain keittiössä vaahdotella/vatkailla. :) SUOSITTELEN!!!

  VastaaPoista
 4. Mua jotenkin houkuttaa se Kenwood kun edellinenkin toimi moitteetta vuosien ajan. Mun äidillä taitaa olla edelleen sellainen sinapinkeltainen ikivanha vatkain käytössä, se oli jo silloin kun mä olin lapsi ja edelleen vaan toimii. Nykyiset vatkaimet eivät taida olla ihan niin kestäviä..

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on yleiskone, mutta jotenkin koen sen käytön hankalana, kun en jaksa aina nostella sitä kaapista esille. Yleiskoneen kulho on myös tosi painava ja jotenkin tykkään siitä, että saa itse liikutella sitä vatkainta kädessä. ;) Käsivatkaimiin taas en ole yhtään perehtynyt, ehkä pitäisi!

  VastaaPoista
 6. Mua kyllä kovasti houkuttaa tuo vatkain, vaikka juuri tuo painoasia mietityttää. Ulkonäkö on vaan niin hieno ja ilmeisesti vatkain on vielä tehokaskin, joten ei kai sitä muuta tarvitsekaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!