torstai 10. tammikuuta 2013

Kaneli-kaurakeksit

 
 
Nämä ovat sellaisia rapeita kauralastuja, ei sitkeitä, kun näitäkin taitaa ainakin kahta koulukuntaa olla. Kaneli tuo kivan lisämaun ja oikeastaan nämä maistuvat valmiina aivan kaneliässiltä! Kanelin tilalle voisi laittaa myös piparimaustetta.
 
Täällä tuleva viikonloppu kuluu tiiviisti keittiössä ja kakkupuuhissa, sillä työn alla olisi reilu määrä kakkuja häihin. Viimeksi olen hääkakkuja leiponut omiin häihini ja niistäkin on jo kohta kolme vuotta aikaa. Tule, tule hyvä kakku, älä tule paha kakku -mantraa hoen siis nyt muutaman päivän. :)
 
25-30 kpl
 
75 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 muna

Sulata voi, sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Sekoita kaurahiutaleet ja sokeri voisulaan ja lisää lopuksi vehnäjauhoseos. Vatkaa lopuksi muna joukkoon. Lusikoi teelusikalla pieniä kasoja leivinpaperin päälle. Kauralastut leviävät runsaasti, joten älä tee kasoista kovin isoja Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia, käännä peltiä välissä jos tarvitsee.




2 kommenttia:

  1. Oi nam, näyttävätpä ihanan rapsakoilta! Kanelilla en olekaan ikinä älynnyt kauralastuja maustaa, täytynee lisätä resepti testilistalle. :)

    VastaaPoista
  2. Tein näitä toisenkin kerran ja silloin sain näistä sitkeämpiä..?? Osa taas oli ihan rapsakoita, joten tiedä sitten missä "vika". Jos testaat niin kerro miten onnistui! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!