sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lohipiirakka

 
 
Ohje on Kinuskikissalta. Mies oli vastuussa tästä, itse ehdin räpsäistä vain muutaman kuvan. Vaihtaisin ehdottomasti tuon pippurituorejuuston johonkin muuhun, esimerkiksi yrtti- tai ruohosipulijuusto sopisi varmasti hyvin. Pippurijuustosta tulee aika kitkerä maku täytteeseen, ja vaikka tätä etukäteen jo epäilin, niin se unohtui kauppalappua kirjoitettaessa. Ensi kerralla sitten ollaan viisaampia sen suhteen. :)
 
600 g lehtitaikinalevy
 
1 dl puuroriisiä (kypsennettynä n. 3 dl)
350 g perattua lämminsavulohta
15 cm pala purjoa
1 dl tillisilppua
200 g kolmen pippurin tuorejuustoa

 
Ota taikinalevy sulamaan hyvissä ajoin. Keitä riisi kypsäksi, perkaa kala, silppua purjo ja tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kauli taikinalevy kaksinkertaiseksi ja levitä täytettä toiselle puolikkalle. Reunat voi joko taittaa lopuksi piirakan alle tai sitten haarukalla painella kiinni. Tässä reunat on siis taitettu alle ja miehisellä logiikalla ensin leikkailtu tuo taikinalevy pedantisti. ;)
 
 
Jos haluat, tee piirakan päälle kalakoriste pienestä määrästä ohueksi kaulittua taikinaa. Voitele piirakka kananmunalla, töki haarukalla pintaan reikiä ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.
 

3 kommenttia:

  1. Hei. Mitä ajattelisit, kuinka monelle tästä lohipiirakasta riittää?

    VastaaPoista
  2. Sanoisin, että noin kuudelle aikuiselle, ja vähän useammalle, jos tarjolla on myös jotakin muuta suolaista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!