lauantai 26. tammikuuta 2013

Suklaamuffinssit

 
Nämä muffinssit on tehty minimuffinssivuokiin, joten ovat oikeasti aika pieniä kooltaan. Osan laitoin tuollaisiin pahvireunuksiin, jotka tulivat ennen joulua eräästä pankista lapsille jouluterveisenä. Kahden desin kermalla pursottaa n. 20 pientä muffinssia, isoihin voi mennä vähän enemmän kermaa etenkin jos on kovin runsas pursotuskäsi. Ohjeessa on myös piparminttuaromia, mutta tuolla määrällä sen maku ei ole mitenkään hallitseva, joten sitä laittaisin enemmän, jos selvää minttusuklaan makua näihin haluaa.
 
24 minimuffinssia, n. 10 tavallista muffinssia

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruskeaa sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl kermaa
1 tl piparminttuaromia
100 g voita sulatettuna
100 g tummaa suklaata rouhittuna

2 dl kermaa
Sokeria
(Vaniljakreemijauhetta)

Sekoita sokeri, jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä, rouhi suklaa veitsellä isoksi rouheeksi. Lisää munat yksitellen ja sitten kerma ja piparminttuaromi (aromin voi halutessaan jättää myös poiskin). Sekoita joukkoon lopuksi jäähtynyt voisula ja suklaarouhe.
 
Laita muffinssivuoat muffinssipellin koloihin tai jos et omista peltiä, laita paperisia vuokia 2-3 päällekkäin. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
 
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Käytä kerman jämäköittämiseen tarvittaessa vaniljakreemijauhetta. Älä laita liikaa, muuten käy juuri noin miten näille muffinsseille. ;) Eli vaahto muuttuu niin jähmeäksi, ettei se enää pursotu nätisti. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle tähtityllalla kermaa ja koristele esim. nonparelleilla.
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos :) Muffinsseihin saa kyllä helposti näyttävyyttä kun vähän pursottaa jotain päälle ja ripsottelee strösseliä. ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!