keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Prinsessakakku

 
barbiekakku
 
Veljentyttö täytti vuosia ja toiveena oli prinsessahenkinen kakku. Muuten sain vapaat kädet, joten halusin tehdä tuon prinsessamekkokakun. Kakkunukkekin oli odottanut kaapissa kuukausitolkulla käyttöön pääsyään. Kakkunukessa on siis jalkojen tilalla vain yksi "tikku", joka painetaan kakkuun kiinni. Kakkuun ei tarvitse tehdä koloja tms. etukäteen, vaan nuken voi painaa paikalleen ihan valmiiseen kakkuun. Nuo nuket eivät ole kalliita, omastani maksoin muutaman euron. Toki voi käyttää myös ihan oikeaa nukkea, mutta jalat kannattaa silloin kelmuttaa ja tehdä kakkuun kolo niitä varten. Vanha ideahan tämä prinsessakakku on, mutta onneksi prinsessat eivät koskaan poistu muodista. ;)
 
Tein tämän kakun jo viikkoja sitten, kun juhlat yllättäen sitten siirtyivätkin. Pakastin täytetyn kakun ja koristelin sitten vasta sulamisen jälkeen. Harmittaa, että kakku valutti vähän nestettä tarjoilulautaselle, jolloin massa vähän suli tuosta hameen helmasta. Kakussa jälleen kerran suklaakakkupohja ja vadelma-mansikkatäyte, ohjeet löytyvät tämän kakun kohdalta. Massa on funcakesin vaahtokarkin makuista massaa, koristeet pikeeriä ja sokerihelmiä. Tuon prinsessan puvun yläosan tein myös sokerimassasta, mutta se ei meinannut alkuun pysyä millään päällä, vaan pyöri vartalon ympäri.
 
Kakku on koottu pyöreäpohjaiseen kelmutettuun kulhoon. Muotoilin kakkua veitsellä vähän jälkikäteen yläosasta, jotta siitä sai vähän paremman mallisen. Aika isohan tuo hameosa on vartaloon nähden.
 
Maalis-huhtikuu onkin koulun kanssa kiireistä, sillä esseitä, tenttejä, lukupiirejä ja seminaaritöitä on valtavasti. Kiire voi näkyä täällä blogin puolellakin hienoisena hiljaisuutena, sillä en todennäköisesti ehdi ihan niin paljoa leipomaan ja tänne niitä leipomuksia päivittämään. Yllättävän paljon aikaa leipominen ja sen lopputuloksen kuvaaminen ja tänne siirtäminen kuitenkin vie! Ensi syksynä haluaisin osallistua valokuvauskurssille, mutta saa nähdä, onnistuuko se muiden aikataulujen kannalta mitenkään. Olisi hienoa osata valokuvata "oikeasti", tai edes vähän paremmin!
 

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen! Saa nähdä, jos ensi vuonna tytöt haluisivat prinsessa synttärit... Mä haluun tollasen!=)

  VastaaPoista
 2. Sun tarttee manipuloida niitä sitten jo hyvissä ajoin. ;)

  VastaaPoista
 3. Tämä se on oikea prinssessakakku, upea:)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Mietinkin, että onko noissa oikeesti ne barbin jalatkin sisällä! :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä moni taitaa tehdä ihan oikeasta barbistakin, silloin vain tarvii kääriä ne jalat kelmuun niin on helpompi tunkea ne sinne kakkuun ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!