lauantai 20. huhtikuuta 2013

Herkkulätyt




 
Tässä oiva lättyohje vaikka viikonlopun herkutteluun. Täällä paistaa aurinko jo heti aamusta, ja vaikka ei vielä kovin lämmintä olekaan, on fiilis silti jo keväinen. Ikkunat tosin ovat niin likaiset, että eipä sitä valoa juuri sisälle pääse..
 
Meillä muuten niita ensimmäisenä paistettuja lättyjä on puhuttu aina "koiran lätyiksi", koska jo lapsuudenkodissa ne rasvaa täynnä olevat, liian vaaleat lätyt annettiin koiran kuppiin. Nyt tosin näitä tehdessä napsin kyllä nuo ensimmäisetkin suuhuni, ja säästin loput ja paremman näköiset lapsille ja kuvaukseen. Lättyjä muutaman minuutin kuvatessani oli meidän 4 v syönyt sillä aikaa neljä lättyä ja vajaa 2 v kolme, joten taisivat maistua! Sekoitin punaviinimarjojen joukkoon vähän kaupan vadelmahilloa, ja lopputuloksena olikin tosin raikas yhdistelmä. Maistui lapsillekin niin, että lautaset oli nuoltu puhtaaksi. ;)
 
2 munaa
4 dl maitoa
1 dl vissyä
2,5 dl vehnäjauhoja (laitoin tästä puolet täysjyvävehnäjauhoja)
0,5 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Voita paistamiseen
 
Vatkaa vispilällä munien rakenne rikki, lisää maito. Vatkaa jauhot, suola ja sokerit joukkoon ja lisää sulatettu voi. Lisää lopuksi vielä vissy. Anna taikinan turvota n. puolisen tuntia ja paista sitten pannulla voissa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!