keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Seitsemän oikein? Cake pops!

 






 
Eli lottopopseja olisivat nämä, jos kuvat eivät sitä vielä kertoneet :) Lottoatko sinä, entä muut perheessäsi? Itse en lottoa, mutta mies onneksi pitää meitä jättipotin metsästämisessä kiinni. Olen kyllä monesti haaveillut, että jos sitä voittaisi lotossa, niin... matkusteltaisiin, remontoitaisiin, maksettaisiin lainat pois, tehtäisiin vähemmän töitä ja vietettäisiin enemmän aikaa keskenämme. Ja ostettaisiin Kitchen Aid -yleiskone! Toisaalta taas en ehkä haluaisi sitä päävoittoa kuitenkaan, koska haluan, että omilla (tai miehen ;) ) rahoilla ostetut asiat tuntuvat joltakin, ansaitulta ehkäpä. Tuntuisiko sitten miltään, jos ihan kaiken voisi vain ostaa? Kyllä mulle silti sellaiset parisataatuhatta kelpaisi, ei sillä. ;) Meillä tuo pian 5 v poika on vakuuttunut, että kohta isi voittaa lotossa, niin sitten meille voidaan ostaa sellainen Salama-sähköauto. Joka päivä hän muistaa kysyä, että joko se isi on voittanut.
 
Voitoista puheenollen: arvonnan voitti Sikke kommentillaan "Kiitos aivan ihanasta blogista, muutamia ohjeita on tullut kokeiltuakin.. :) mieluummin hitaampi postaustahti ja loistava taso myös jatkossa kuin tiheitä postauksia huonommalla tasolla." Laita Sikke minulle sähköpostia niin hoidetaan palkinto perille. Kiitos kaikille osallistuneille, ja uskallan luvata, että kunhan blogin 1-vuotispäivä lähenee, niin eiköhän täällä jotakin uutta arvontaa taas pystytetä!

Candy meltsit olivat nyt ensimmäistä kertaa kokeilussa. Noh, ennakko-odotukset olivat korkeat, ja niihin nähden olin vähän pettynyt. Onneksi, onneksi kokeilin ensin pienellä satsilla sulan massan värjäystä, sillä pienelläkin tilkalla pastaväriä meltsit jämähtävät sellaiseksi kovaksi sohjoksi. (Jätin ohjeen lukematta, joten ekan satsin ylikuumensin, ja kyllähän siinä ohjeessa mainittiin myös ainesten lisäämisen ongelmista...) Oranssit meltsit olivat hyvin pastellisävyisiä, ja koska värjääminen ei ainakaan näillä taidoilla onnistunut, niin niinpä jäivät lottopallotkin persikkaisemmiksi kuin oli tarkoitus. Oletin myös, että noista meltseistä tulisi sellaista juoksevaa sulaa, mutta aika paksua se kuitenkin oli ja sitä meni palloihin aika lailla.
 
Pallojen pyörittely on muuten kivaa ja mielekästä lastenkin kanssa, tosin tuo sisusten kaivertaminen on kyllä sitten vakaampikätisten hommaa. Toki nämä voi tehdä ilman tuota appelsiinisydäntäkin, mutta kyllä se vain oman lisänsä näihin tuo! Mies totesi suu täynnä, että aivan sairaan hyvää. Omasta mielestäkin oli kyllä hyvää, ainoastaan tuo Candy meltsin maku ei ihan vakuuttanut suklaaseen tottunutta. Ei se pahaa kyllä ollut, mutta jotenkin erilaista.

2 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa

200 g appelsiinituorejuustoa

100 g valkosuklaata
1 rkl kermaa
20 g voita
1 appelsiinin kuoriraaste
oranssia (tai keltaista ja punaista) väriä

300 g candy meltsejä
Koristeluun suklaata, nonparelleja tms.

Tee kakkupohja mielellään jo edellisenä päivänä, niin pohja on helpommin murusteltavissa. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu voi ja lopuksi munat. Vatkainta ei tarvitse, lusikka riittää. Kaada leivinpaperoituun vuokaan, taikinaa saa olla n. 3 cm paksuudelta. Vuorasin leivinpaperilla isompaa vuokaa vähän pienemmäksi, joten vuoan koolla ei niin ole väliä. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.
 
Murustele kakkupohja kulhoon ja sekoita joukkoon lähes kaikki tuorejuusto, mutta jätä juustoa reilu ruokalusikallinen valkosuklaatäytettä varten. Muotoile massasta palloja, halkaisijaltaan n. 3-4 cm. Laita jähmettymään jääkaappiin ja tee tällä välin täyte.
 
 
Kiehauta kerma ja voi kattilassa, siirrä pois levyltä. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Raasta appelsiinin kuori (kannattaa kelmuttaa raastin niin kuorta ei pääse raastimen koloihin) ja lisää joukkoon. Sekoita lopuksi myös jäljellä oleva tuorejuusto ja väriaine. Laita jähmettymään jääkaappiin (tai pakastimeen). Täytettä jää vähän yli, ellei kaiverra oikein isoja koloja, mutta pienempää määrää on jo vähän vaikea valmistaa.
 
 
Kun pallot ovat jähmettyneet, niin koverra niihin veitsen/lusikan avulla kolo. Tee jähmettyneestä valkosuklaamassasta pieniä palloja ja tunge koloihin. Peitä lopuksi kakkumassalla.
 
 
Sulata pieni erä candy meltsejä pussin ohjeen mukaan ja tökkää tikkaritikkujen (puisten grillitikkujen) kärki ensin sulaan massaan ja sitten popsiin. Siten tikut pysyvät popseissa paremmin kiinni. Laita jähmettymään jääkaappiin.
 
Sulata candy meltsejä lasissa, dippaa popsit sulaan ja tökkää kuivumaan esim. styroksiin, limppuun, appelsiiniin (muutama pysyy siinäkin pystyssä jos ei muutakaan löydy) tai vaikka oasis-kukkasieneen. Pinta kuivuu tosi nopeasti, joten popsit saa pian laittaa lautasellekin. Jos haluat koristella esim. nonparelleilla, niin tee se heti kuorrutuksen jälkeen. Voit toki koristella popsit esim. pikeerillä.
 

9 kommenttia:

  1. Onpa hauskannäköisiä!:) Ja näyttävät huippu herkullisilta! Pitäisköhän itsekin leipoa jotakin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä nää kyllä oli, ja helppoja tehdä lastenkin kanssa :)

      Poista
  2. Mahtavan näköisiä ja njam - tuo täyte on varmasti ihanaa.

    Jenni / murupulla.com

    VastaaPoista
  3. Ps. mä iskin kakkutikkarit kiinni hunajameloniin. Yhdessä blogissa ne oli tökätty kulhoon, joka oli täynnä suolaa/sokeria. Hyvin pysyi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meloni olisikin ollut hyvä, jos sitä olisi ollut kotona saatavilla. Meillä nimittäin piti olla styroksia, mutta eipä ollutkaan, joten tökin omat popsini appelsiiniin.. ;) Tuo täyte on kyllä hyvää, ja olenkin joskus lähes vastaavasta tehnyt tryffeleitäkin!

      Poista
  4. En voi kuin ihailla, että jollakin riittää hermo tehdä näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Itse asiassa nää tulivat aika kivuttomasti, kun tein aina yhden vaiheen kerrallaan ja unohdin popsit sitten aina jääkaappiin hetkeksi ja puuhasin muuta välillä. Mutta toki tuo kaivertaminen hetken vie, mutta kerrankos sitä..!

      Poista
  5. Mä oon tökkinyt popsit sokeria tai riisiä täynnä olevaan kulhoon. Tai joskus laittanut ihan tyhjään juomalasiin, mutta silloin pitää ensin tarkastaa, että tikut on sopivan pituisia siihen. Ja yhteen lasiin ei kovin montaa saa helposti laitettua. Itsekään en oikein tykkää Candy Meltsien mausta, muistuttaa (halpaa) valkosuklaata. Värjäämistä en oo kokeillu, mutta oon ohentanut kuorrutetta Criscolla tai ihan rypsiöljyllä. On helpompi dipata, kun seos ei oo niin paksua. Ja oon myös maustanu meltsejä appelsiini- tai sitruunaöljyllä, mutta niitä ei kai saa Suomesta. Ehkä onnistuisi jollain muullakin aromilla, mutta jos kokeilee jotain muuta kuin öljypohjaista, niin kannattaa varmaan kokeilla ihan pieneen määrään ensin. Ettei käy kuten sulle pastavärin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näistä vinkeistä! Tää onkin ihan parasta tässä bloggaamisessa, kun saa hyviä vinkkejä toisilta :) Mä mietinkin tota rypsiöljyn käyttöä, mutta en sitten uskaltautunut kokeilemaan. Olisi siis vain pitänyt. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!