maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vinkkejä vappuun

vappumenu
 
Koska omat vappuleipomukset ja -tarjottavat ovat vielä tekemättä ja osin suunniteluasteellakin, kokoan tänne vähän vinkkejä tarjoiluista, osa jo täältä löytyvien reseptien avulla. Meille on tulossa vieraita niin vappuaattona kuin -päivänäkin, tosin sama perhe, joten ihan samoja juttuja ei sentään viitsi tarjota. Aattona olisi tarkoitus grillailla, ainakin parsaa, maissia ja kanaa, ja niiden seuraksi teen jotakin hyvää salaattia. Varsinaiset leipomukset syödään sitten vappubrunssilla keskiviikkona (jos vain ne ehdin jossakin välissä tekemään :D).
 
Tarkoituksena olisi tehdä vappupäiväksi hodarisämpylöitä (ovat suurella todennäköisyydellä ainakin lasten mieleen). Bageleitakin olisin halunnut kokeilla, mutta aika ei tule riittämään, joten joku toinen kerta sitten! Ajatuksena on tehdä myös mozzarella-tomaatti-leipiä, jääteetä ja laittaa tarjolle myös erilaisia hedelmiä, lohta ja jotakin hyvää (kaupan) leipää. Sima jäi tänä(kin) vuonna tekemättä, ensi vuonna täytyy laittaa joku muistutus itselle, että tulee tehtyä sitä hyvissä ajoin. Tiramisua en ole aiemmin kokeillut, mutta sitä on suunnitelmissa makeaksi tarjottavaksi. Jotakin kivaa pientä makeaa herkkua haluaisin myös lisäksi, mutta päässä lyö ihan tyhjää. Ideoita?
 
Sitten niitä vinkkejä. Tietysti edellisen postauksen vaniljatäytteiset munkit ovat vappuun kuuluvaa tarjottavaa, ja itsetehty voittaa maussa kyllä kaupan vastaavat mennen tullen!
 
appelsiinimunkki
 
Keväisen värinen ja raikkaan makuinen kakku voisi olla valkosuklaa-passionkakku. Koristeiksi voi laittaa hedelmiä, marjoja tai sitten ihan vaikka suklaakoristeita tai -karkkeja.
 
vappu juustokakku


 
Vappuun sopivat myös pirteän väriset macaronsit, laita täytteeksi vaikka lemon curdia!
 
valkosuklaa macaron


vappu tarjottavat
 
Nopeasti tehtävää ja herkullista suolaista tarjottavaa ovat esimerkiksi kylmäsavulohipiiraat.

vappu suolainen
 
 
Myös broileritäytteiset kolmioleivät valmistuvat nopeasti ja tuo täyte on todella hyvää!
 
vapun suolainen tarjottava
 
Ruokaisia piirakkavaihtoehtoja voisivat olla vaikkapa tuo ylimmässä kuvassa näkyvä fetapiirakka tai sitten pepperonipiirakka.
 
suolainen piirakka
 
Oikein  mukavaa vappua kaikille, laittelen esimerkiksi hodarisämpyläohjeen jälkikäteen, jos lopputulos on onnistunut. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!