torstai 17. toukokuuta 2012

Aura-päärynä-suklaakakku



Tätä kakkua tein useamman kappaleen erääseen juhlaan. Auran maku on aika mieto, joten jopa minä homejuustokammoisena maistoin kakkua (ja oli parempaa kuin ennalta uskalsin odottaa!). Resepti on Maku-lehdestä alunperin, mutta tarkensin ohjetta hieman. Kakku kannattaa ehdottomasti tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua ja kakku on parhaimmillaan. Tarkkasilmäiset näkevät kuvasta, että leipurille kävi pieni moka kuorrutteen kanssa. Sekoitin tuorejuuston vähän liian hätäisesti, joten kuorrutteeseen jäi pieniä tuorejuustokökköjä näkyviin. Huolellisemmalla sekoittamisella tämäkin lienee estettävissä.

N. 20 palaa

Pohja

1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
250 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kpl munia
4 dl vehnäjauhoja
2 dl maissitärkkelystä
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte

490 g päärynää (säilyke)

Aura-täyte

2 kpl liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
125 g sinihomejuustoa (Aura Pehmeä)
1 rkl tomusokeria (maun mukaan voi lisätä)

Suklaakuorrutus

200 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa

Koristelu

Esimerkiksi tuoretta päärynää, sinihomejuustomuruja, kaakaojauhetta
Leivo ensin kakkupohja. Kuumenna kerma ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa liukenee. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen, koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää lopuksi suklaa-kerma ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina pyöreään kakkuvuokaan (Ø 24 cm) ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkkaile kypsymistä paistamisen loppupuolella. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Valmista täyte (täyte kannattaa valmistaa kun pohja on vielä uunissa, jäähtymiseen menee aikaa). Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kerma ja juusto kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon vedestä puristetut, pehmeät liivatteet ja sokeri. Tarkista makeus. Kaada muovikulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään.

Valmista sitten suklaakuorrutus. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja kuumenna hitaasti liedellä tai mikrossa, kunnes suklaa liukenee. Notkista tuorejuustoa kulhossa lusikalla, sekoita se suklaakerman joukkoon ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota jäähtynyt kerma-juustoseos kuohkeaksi vaahdoksi (vaahdottuu vain jääkaappikylmänä). Vaahdota myös suklaaseos.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Leikkaa päärynät (ei tarvitse valuttaa) ohuiksi viipaleiksi ja lado ensimmäiseen väliin päärynöitä ja niiden päälle Aura-kermavaahtoa. Tee toinen väli samoin.

Levitä suklaakuorrutus kakun päälle. Koristele Aura-päärynä-suklaakakku haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!