perjantai 18. toukokuuta 2012

Cookie pops


Taitaa olla sellainen nykytrendi nämä cookie- ja cake popsit, joten tässä ohjetta niihin, olkaa hyvä! Vaihekuvia ei valitettavasti ole, kun näiden valmistuksesta on jo tovi aikaa enkä niitä silloin tajunnut ottaa. Dominoissa voi vaihdella makuja, ja uskaltaisin väittää, että esimerkiksi mansikka-Domino ja mangotuorejuusto (uutuus Valiolta) sopisi hyvin yhteen. Samoin lime-Dominot ja sitruunatuorejuusto (uutuus sekin) + valkosuklaakuorrute.

Ainekset
350 g Dominoita (varmaan myös esim. Dopsit sopivat hyvin)
100 g Sunnuntai vaniljakasvirasvavalmistetta

Kuorrutus
200 - 250 g tummaa/ valkoista/ maitosuklaata
Päälle esim. strösseleitä

Laita keksit monitoimikoneeseen, hienonna ja lisää tuorejuusto. Massasta pitäisi tulla tasaista taikinaa, joka sitten pyöritellään käsin pieniksi palloiksi. Laita pallot jääkaappiin odottelemaan siksi aikaa, kun sulatat suklaan. Suklaa kannattaa sulattaa mikrossa vähän aikaa kerrallaan jottei se pala. Tökkää esim. puinen grillitikun pätkä palloon kiinni ja upota pallot yksi kerrallaan sulaan suklaaseen. Pidä haarukka lähellä: haarukan avulla grillitikun saa helposti irti pallosta ja sen avulla suklaata valuvan pallon saa siirrettyä myös kuivumaan. Popsit kannattaa koristella heti, sillä suklaa kuivuu nopeasti. Halutessaanhan näihin voi jättää toki tikut kiinni ja tarjoilla tikkarien tapaan. Lastenjuhlien varma hitti, ainakin jos koristelee pirteän värisillä strösseleillä. :)

3 kommenttia:

  1. Kiva että saadaan uusia leivontablogeja. :) Tämä blogiharrastus vie mukanaan, ainakin minulle on niin käynyt. Hyvällä alulla on ja hyvältä näyttää. :)

    VastaaPoista
  2. Mäkin tein näitä kerran synttäreilleni, olivat menestys :) hyvältä näyttävät myös tekemäsi kakut, nam!

    VastaaPoista
  3. Kermaruusu: se voi tosiaan olla niin, että tähän käyttää paljon enemmän aikaa kun ennalta luuli! :)

    Luumukka: nää on kyllä ihmeen hyviä siihen nähden, että ovat kuitenkin "valmiista tavarasta" tehtyjä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!