tiistai 29. toukokuuta 2012

Mustaherukkaleivokset


 Nämä ovat helppoja ja suht nopeita tehdä, jos vain omistaa silikonisen muffinssivuoan. Jättämällä pohjan laittamatta osaan leivoksista, saa helposti tehtyä gluteenittomia leivoksia. Tämäkin ohje on Unelmakakut-kirjasta. Tässä on käytetty koristelussa kermapursotusta, marsipaaniruusua ja sokerihelmiä, mutta nämä olisivat varmasti kauniita myös marjoin koristeltuna. Vaikka en itse ole niin mustaherukan ystävä, niin silti nämä olivat kyllä vallan hyviä! Toki mustaherukan tilalle sopii muukin marja, esimerkiksi vadelma.


Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 ½ dl ohratärkkelystä
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte
4 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
200 g mustaherukkahilloa
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
2 rkl vettä

Kostutus
1 dl mustaherukkamehua

Koristelu
(Kermaa)
Marsipaani- /sokerimassaruusuja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Ota jäähtyneestä pohjasta pyöreällä muotilla/lasilla paloja (kannattaa katsoa, että lasin suu on suht samaa kokoluokkaa muffinssivuoan kolojen kanssa).


Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokeri, rahka ja hillo. Sulata liivatelehdet mikrossa veteen ja kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. 3. Laita täyte pursotinpussiin (vahva pakastepussikin käy) ja pursota silikonisen muffinsivuoan pohjille. Paina pohjaosat täytteiden päälle ja kostuta. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa seuraavana päivänä ja koristele!


Tuosta kääretorttupohjasta jää reilusti yli, joten kannattaa painaa loputkin rinkulat ja pakastaa. Sieltä on hyvä ottaa jos tarvitsee, pohjat sulavat hetkessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!