torstai 24. lokakuuta 2013

Omenacrumble

omenapaistos

omena-mantelipaistos

 
Meidän pihassa kasvaa syysomenia, jotka on saatu vasta muutama viikko sitten kerättyä. Nuo omenat ovat kiinteitä, hieman kirpeitä ja siten täydellisiä leivontaan ja myös hilloihin. Varastossa odottaa monta kassillista hilloksi keittämistä (toivottavasti eivät ole kaikki jo mädäntyneet...), mutta muutaman omenan ehdin kokeilla leivontaankin.
 
Ajatuksenani oli laittaa omenatäytteen ja tuon crumblen, kuorrutteen, väliin myös puolukoita, mutta ne sitten jäivät laittamatta. Sopisivat varmasti hyvin, joten kannattaa kokeilla niinkin! Tämä oli kyllä haastava kuvattava, sillä lautaselle kipattuna näky ei ollut kovin esteettinen. :) Jäätelö oli muuten itse tehtyä ja ah-niin-hyvää verrattuna kaupan vaniljajätskiin! En olisi uskonut, että ero maussa on niinkin selkeä.

Ps. Alpron kisassa on vielä muutama päivä aikaa äänestää, ja kiitos teidän, tämän blogin resepti on tällä hetkellä toisella sijalla! Kiitos jo nyt kaikista äänistä, ja tästä linkistä ehdit vielä äänestää suosikkireseptiäsi, jos et ole sitä vielä tehnyt. :)
 
8 annosvuokaa

Omenatäyte
6-8 pientä omenaa (kiinteitä, happamia)
1 dl fariinisokeria
1,5 tl kanelia
3/4 tl inkivääriä
0,75 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vettä

(Puolukoita)

Crumble
50 g pehmeää voita
1 dl sokeria (esim. tumma ruokosokeri)
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
voita vuuan voiteluun

Kuori omenat ja paloittele ne. Keitä sokerin, mausteiden ja veden (0,75 dl) kanssa siihen asti, kunnes omenat selvästi pehmenevät mutta eivät mene vielä soseeksi (n. 10-15 min). Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen (2 rkl) ja lisää jatkuvasti sekoittaen kiehuvaan omenaseokseen. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes seos sakenee.

omenakaurapaistos

omenahyve

Voitele vuoat (tai yksi isompi vuoka) ja laita täytettä pohjalle.

Nypi pehmeään voihin sokeri ja jauhot ja murustele omenaseoksen päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!