keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Peanut butter -keksit

suklaakeksi

kerroskeksi

kerrosleivos
 
 
Näin joskus vastaavan kuvan jossakin, ja siitä asti nämä leivokset (vai keksit?) ovat olleet mielessä ja leivontalistalla. Varsinaista leivontaahan nämä eivät vaadi, vaan pikemminkin valmiiden asioiden yhdistelyä. Tuo peanut butter -keksi on varsin hallitsevan makuinen, joten niistä tykkääville nämä maistuvat varmasti. Ja näitä varmasti riittää yksi, sen verran tuhtia tavaraa ovat!
 
Kokeilin nyt myös noita Fazerin uusia Marianne-keksejä. Erityistä Mariannen makua en niistä löytänyt, vaan maku on vastaava minttudominon kanssa, mutta ihan kelpo tavaraa nämäkin. Näihin leivoksiin käytetyistä kekseistä jää yli noita "ei-täytepuolia", ja jos ne eivät tule heti syödyksi, niitä voi hyödyntää esimerkiksi juustokakun keksipohjaan.
 
8 kpl Reese's peanut butter cup-keksejä (kauppojen Amerikka-hyllystä)
Domino-keksin tyylisiä täytekeksejä
200 g maitosuklaata
Strösseleitä koristeluun
 
peanut butter cup leivonta 
Irroita kekseistä varovasti kansi ja jätä täytepuolet (16 kpl) leivoksia varten. Laita maapähkinävoikeksi kansien väliin ja pienennä tarvittaessa reunoja, jotta ne ovat suhteellisen tasaiset keksireunojen kanssa.
 
 
Sulata suklaa ja dippaa keksit ensin reunoilta ja sitten toisesta päädystä suklaaseen. Laita esimerkiksi ritilän päälle, ripottele pinnalle strösseleitä ja laita viileään kovettumaan.
 

15 kommenttia:

 1. Nam! Aivan ihana idea! Nuo aineethan täytyy ostaa kaappiin valmiksi, sillä nuohan ovat aivan loistavaa tarjottavaa, jos tulee yllätysvieraita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse ostanut nuo butter cupit lentokentältä, ja mielestäni kaupassa olevia myydään pienemmissä, olisiko ehkä 6 kpl:n paketeissa. Että määrää kannattaa sitten miettiä sen mukaan, kuinka monta pakettia niitä ostaa. ;) Mutta joo, nämä tekee kyllä sen verran rivakasti, että kelpaavat hyvin vierasvaraksi!

   Poista
 2. Tein näitä kerran ja itselle kelpas mut vieraiden mielestä liiankin tuhteja niin kuin sanoitkin. Kunnon Ameriiiikan meininkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, juuri sitä! Jos keksisi itse jonkun vähän vähemmän tuhdin täytteen tuohon keskelle, niin olisivat ehkä useamman mieleen. Täytyypi kehitellä ajatusta, sillä leikkauspinta ja ideahan näissä on tosi kiva.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihana herkullisilta nuo näyttävät! Ehkäpä kokeilen joskus itsekin :). Muutenkin aivan ihastuttava tämä blogi! Miksiköhän en ole aijemmin tänne eksynyt, kun jonkin verran on tullut kahlailtua näitä leivonta-aiheisia! :D Tervetuloa vierailemaan myös minun melkoisen uusilla sivuillani, joissa ulkoasu on vielä vain väliaikainen! :)

  http://handmadebykiitu.blogspot.fi/

  Meni muuten "senat niin sakaisin" että täytyi ensimmäinen kommentti ihan poistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tähänkin blogiin. :) Käynkin vastavierailulla hetimiten!

   Poista
 5. Näyttää ihan mielettömän hyvältä, nam :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja hyvää, joskin todella tuhtia, nämä ovatkin!

   Poista
 6. Oli kiva tavata eilen :) Tosi hienoja nämä sinun luomukset.

  -Heidi
  http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Ja kiitos. Heti kun ehdin, käyn jättämässä kommenttia siihen pulled pork -postaukseesi, se kun oli niin hyvää!

   Poista
 7. Ei herran jestas miten hyvältä nämä näyttävät! Täydellisiä Halloween-namusia, kunnes Amerikka-teemalla jo Reese's pb cupsien kanssa mennään :-) Pitää vissiin ruveta suunnittelemaan Halloween-juhlia ihan vaan siksi, ettei tarvitse näitä kaikkia itse syödä... siitä ei seuraisi mitään hyvää nimittäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se tässä leipomisessa on se varjopuoli, että se niin helposti näkyy itsellä vyötäröllä :D Mutta silti se on leivottava, varsinkin jos tulee niin hyvä idea, että se on toteutettava heti paikalla. ;)

   Poista
 8. Mums, mitä ihanuuksia koko blogi täynä, ihana blogilöytö, jäinkin heti seuraamaan, innolla odotan erilaisia joululeivonnaisia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne, uusia lukijoita onkin viime aikoina tullut mukavasti lisää. :) Itsekin odotan jo joulun tuloa ja sitä kautta kauden leivonnaisia, ja jos vain ehdin, olisi tarkoitus tuoda joka päivä uusi resepti joulukalenterityyppisesti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!