lauantai 25. elokuuta 2012

Poro-tsatsikiruudut

 
 
Merirosvojuhlien ohjeet jatkuvat näillä helpoilla ja herkullisilla poro-tsatsikiruuduilla. Ohje on Maku-lehdestä ja hyväksi todettu moneen otteeseen. Näiden kanssa meinasi käydä tällä kertaa hassusti, sillä miehen ostama poro olikin poron jauhelihaa eikä kylmäsavustettua nähnytkään, joten juhla-aamuna kiertelin tämän kylän kaupat läpi ja lähes kaikki myivät ei-oota. Onneksi yhden kaupan leikkelevalikoimasta poroa löytyi, niin ei tarvinnut miettiä varasuunnitelmaa.

400 g moniviljapaahtoleipää (n. 16 viipaletta)
1 kurkku
1/4 tl suolaa
500 g tsatsikia (joko valmista tai itsetehtyä, tässä on käytetty valmista)
100 g kylmäsavustettua poroa (leikkelevalikoimasta, myös pakasteesta voi löytyä)

Kostutus
½ dl kasvislientä
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun
kurkkua
roseepippuria
(kapriksia, ruohosipulia)
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Lado puolet leivistä tiiviisti uunipellille leivinpaperin päälle (esim 8x2 leipäviipaletta).

Raasta pestyt kurkut karkealla terällä ja purista siivilän läpi ylimääräinen neste pois. Ripottele raasteen joukkoon suola, sekoita ja levitä seos leipäkerroksen päälle.

Sivele 2/3 tsatsikista seuraavaksi kerrokseksi. Silppua poro hienoksi ja ripottele tsatsikin päälle.

Asettele loput leipäviipaleet päällimmäiseksi kerrokseksi ja sivele sitruunamehulla maustettu kasvisliemi leipäpintaan. Nosta päälle kevyt paino (esim. toinen uunipelti) ja siirrä peitettynä maustumaan viileään yön yli.


Levitä leipäpintaan loppu tsatsiki. Koristele  kurkunpaloilla ja roseepippureilla, myös kapriksia ja ruohosipulia kannattaa kokeilla.

Leikkaa levy ruuduiksi terävällä veitsellä ja nosta poro-tsatsikipalat  tarjoiluvadille.
 

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva ohje tämäkin! Kiitos, kun vinkkasit :) Viimeksi Savossa käydessäni äitini teki meille pieniä alkupaloja, joissa paahtoleipän päällä oli kylmäsavuporosta tehtyä tahnaa. Mukana oli maustekurkkua ja savuporotuorejuustoa, se oli myös tosi hyvää :) Ja tosi simppeliä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savuporojuustoa en olekaan vielä kokeillut, se varmasti sopii kyllä hyvin pikkusuolaisiin tarjottaviin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!