perjantai 31. elokuuta 2012

Sitruunainen juustokakku lakritsikiilteellä



Tämän ohjeen olen alunperin bongannut Puolialastomalta kokilta ja vähän tuunasin ohjetta omiin tarpeisiin sopivaksi. Tein täytteen alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna tuplana ja silti täytettä näytti tulevan vähänlaisesti 26 cm vuokaan. Iski paniikki, joten vatkasin lisäksi vielä kermaa. Alunperin täytteeseen ei kuulunut liivate, vaan kondensoidun maidon olisi tarkoitus hyydyttää täytettä riittävästi. Kuitenkin laittaessani kermaa joukkoon epäilin täytteen jämäkkyyttä, joten lisäsin vielä pari liivatetta. Liivatetta olisi voinut kyllä laittaa enemmänkin, sen verran hyllyvää täytteestä tuli. Täyte on taivaallisen hyvää, pehmeää ja sopivan sitruunaista, suosittelen!

Pohja
2 pötköä dominoita
70 g voita

Täyte
2 prk (397g) kondensoitua maitoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
500 g mascarponea
4 dl kermaa
4 limen raastettu kuori ja mehu
4 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 liivatetta ( kannattaa laittaa 4)
pari kourallista turkinpippurirouhetta

Kiille
4 dl valmista lakritsikastiketta
4 liivatetta

Hienonna dominot  ja lisää sekaan sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustetun vuoan pohjalle.

 
Pese limet ja sitruunat, raasta kuoret ja purista mehut. Vatkaa sitrusmehut, kuoriraasteet, mascarpone, kondensoitu maito ja tuorejuusto sekaisin. En laittanut ihan kaikkea puristettua mehua, kannattaa maistella seosta ja lisätä mehua omaan makuun sopien.


Vatkaa kerma vaahdoksi, liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne pieneen tilkkaan sitruunamehua. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen sekoittaen ja kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada puolet seoksesta dominopohjan päälle ja ripottele tähän väliin turkinpippurirouhe. Kaada päälle loput seoksesta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Valmista sitten lakritsikiille: liota liivatteet kylmässä vedessä, sulata ne pieneen vesitilkkaan ja sekoita liivateseos lakritsikastikkeen joukkoon. Kaada kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Irrota vuoasta ja koristele. Pääkallo on tehty sokerimassasta, joka ei oikeastaan sulanut tuossa pinnalla yhtään, vaikka kiilteen päällä sokerimassakoristeiden ei pitäisi kai kestää juuri lainkaan. Tiedä sitten, poikkeaako tuo lakritsikiille jotenkin muista kiilteistä? Pääkallon kanssa tuli tosi kiire, joten pää on epämuodostunut ja massakin jäi paksuksi, mutta kyllä tuon pääkalloksi kuitenkin tunnistaa. :)

2 kommenttia:

  1. Tämä ohje täytyy napata talteen, vaikuttaa niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä kokeilla, on varmasti sitruunan ystävän taivas!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!