torstai 2. toukokuuta 2013

Hodarit ja vappufiiliksiä

itse tehty hodarisämpylä
 
hodarisämpylä itse tehden
 
itse tehdyt hot dogit
 
Uskallan vilpittömästi tämän kokeilun perusteella suositella näitä hodarisämpylöitä ihan kaikille. Ovat miljoonasti parempia kuin kaupasta ostetut, ja tekeminen on helppoa (joskin vaatii hieman aikaa).
 
Resepti on bongattu Herkku&Koukku-blogista, alun perin se on Helen Johanssonin Leipä-kirjasta.
 
18-20 kpl hotdog-sämpylää
 
5 dl täysmaitoa
75g hiivaa
12 dl vehnäjauhoja
50g huoneenlämpöistä voita
1rkl merisuolaa

Murenna hiiva lämpimään maitoon. Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia (käsin vähintään tupla-aika). Anna taikinan levätä kulhossa 30 minuuttia. Jaa taikina 20 osaan (esimerkiksi nuolijan reunalla saa paineltua palat helposti), pyörittele niistä pitkulaisia sämpylöitä. Laita leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota huoneenlämmössä liinan alla 1,5 tuntia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
 

hodariohje
 
Jos tarjoat hodarit muutaman tunnin kuluessa, voit laittaa ne heti paiston jälkeen tiiviiseen muovirasiaan, jolloin ne säilyvät lämpiminä ja pehmeinä. Rasian voi peittää vielä foliolla/liinalla, niin lämpö pysyy paremmin.

 
Höyrytä nakit (a-luokan) esim. lävikössä kiehuvan veden päällä (jos et omista höyrytyskattilaa). Tarjoa lisäkkeenä esimerkiksi sinappia, ketsuppia, paahdettua sipulia ja maustekurkkua.
 
Lopuksi vielä muutamia vappukuvia. Vaikka keli ei ollut kovin lämpöinen, oli vappu varsin mukava ja seura mitä parhainta! Ruoassakaan ei ollut moittimista, ja onnistuinpa tekemään myös aivan ihanaa tiramisukakkua. Ohje tulee kyllä pian tännekin, joten pysykää kuulolla :)
 
vappu 2013

 

2 kommenttia:

  1. Aivan varmasti on itsetehdyt hodarit herkullisempia, nam.. Ihanan tunnelmallinen kollaasi vappukuvia. Onneksi teillä oli sateeton päivä:) Meillä satoi räntää:(. Hyvää viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä samaa! Vappuna on kyllä aina arpapeliä (kuten varmaan milloin tahansa muulloinkin Suomen olosuhteissa) että millainen keli sattuu osumaan. Ei viitsi piknikkejä juuri suunnitella räntäsateeseen ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!