perjantai 17. toukokuuta 2013

Mango-mansikkakeikauskakku

hyydytetty keikauskakku


 
Tänään on kulunut vuosi ensimmäisestä blogipostauksestani. Monenlaista kakkua, piirakkaa ja leipomusta on mahtunut vuoteen, samoin kuin  sellaisia yhteistyökuvioita, joita en olisi voinut kuvitellakaan tarjottavan. Näistä tietysti suurimpina Indiedays ja Blogirinki -yhteistyöt, joiden pyynnöistä hämmennyin suuresti. Ainoa harmistuksen aihe on blogialustan siirron myötä tapahtunut "googlemenestyksen" häviäminen, ja sen uudelleen kerryttäminen voi viedä kuukausiakin aikaa. Tämä näkyy kävijämäärissä selvästi, sillä 30-50% kävijöistä on ollut googlen kautta tulleita. Nyt ei siis auta muu kuin odottaa. :) Siltikin olen ilahtunut teidän kävijöiden suuresta määrästä ja siitä, että suuri osa teistä tulee blogiin yhä uudestaan. Otan mielelläni myös vastaan kehitysehdotuksia ja reseptitoiveita, jos sellaisia tulee mieleen!
Taisin luvata jonkinlaista arvontaakin, mutta se saa odottaa vielä hetken, kunhan keksin sopivan kohteen. Viimeistään alkukesästä sitten!
Tässä kuitenkin ihanan kesäinen ja raikas keikauskakkuohje. Helppo, joskin monivaiheinen resepti, jota voi muutella oman maun mukaisesti. Olisin koristellut tämän muuten mansikoilla, mutta kaupan tuoreet mansikat olivat niin heikossa hapessa, etten viitsinyt niitä sitten ostaa. Muuten olisivat sopineet koristeluun kyllä loistavasti!

5 dl mangososetta (Bonne)
1,5 rkl sitruunamehua
3 rkl sokeria
5 liivatetta
Mansikkatäyte
1,5 dl mansikkasosetta
1 rkl sokeria
1 liivate
Mangotäyte
200 g mangotuorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
3 liivatetta
3 rkl sokeria
1,5 dl pistaasipähkinöitä
Pohja
2 munaa
¾ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen sitruunamehu+ vesi+ sokeri 
Koristeluun
Mansikoita
Pistaasipähkinöitä
Ananaskirsikoita
Kelmuta 1,5 litran suorakaiteen mallinen vuoka. Laita kaikki liivatteet likoamaan. Sekoita mangososeeseen sokeri, sulata liivatteet sitruunamehuun. Sekoita ja kaada n. puolet vuokaan, laita pakastimeen.
Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto, jogurtti ja sokeri. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja sekoita täytteeseen. Laita kylmään jähmettymään.
Soseuta mansikat, lisää sokeri ja sulata liivate sitruunamehuun.
Nostele jähmettyneen mangososeen päälle täytettä, mango- ja mansikkasosetta ja pistaasipähkinöitä vuorotellen. Laita pakastimeen/ jääkaappiin jähmettymään.
Tee pohja, vaahdota sokerit ja lisää kuivat aineet. Paista 200 asteessa 6-8 min. Kostuta levy ja laita jähmettyneen kakun päälle. Anna jähmettyä vielä jääkaapissa muutamia tunteja. Käännä ympäri ja irrota kelmut ja vuoka varovasti. Koristele.



 

7 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan oloinen kakku, upeat värit!! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikas tämä nimenomaan on, ja väritkin ovat luonnostaan eikä purkista ;) Loistava kakku kevään ja kesän makeisiin hetkiin siis!

      Poista
  2. Minä seurailen blogiasi säännöllisesti eli melkein joka päivä käyn katsomassa mitä uutta olet kehitellyt.Kuvat on kauniita ja ohjeet "maukkaita".Peukalo on keskellä kämmentä näissä tietokone asioissa,mutta onneksi nimettönäkin onnistuu tää kommentoiminen ja blogissa käyminen.

    Pikke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En taida osata edes kirjoittaa tällä koneella,nimettömänä on ehkä hyvä ollakin...Pikke

      Poista
    2. :) Mukavaa kuulla vakikävijöistä!

      Poista
  3. Tää vaikuttaa niin herkulliselle ja erikoiselle että täytyy laittaa kokeiluun! nams! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!