tiistai 28. toukokuuta 2013

Meren herkkuja

 

 
Olimme viime viikolla risteilemässä ystäväperheen kanssa uudella Viking Grace -laivalla. Lapsille laivareissu on tietysti hieno juttu, ja kai sitä itsekin rentoutuu aina kun on poissa perusarjesta. Kävimme syömässä sekä aamiais- että illallisbuffetin, joten ainakin ruoan teki joku muu! Jos on alkupalapöydän katkarapujen, simpukoiden ynnä muiden niljakkeiden ystävä, on tuo buffet varmasti hieno juttu. Tällaiselle tarkkaan valikoivalle (=nirsolle) ei oikein auennut tuo äyriäismaailma. Pääruoat, jotka kyllä näyttivät hyviltä, olivat valitettavasti aika mauttomia, joten hienoinen pettymys tuo buffet oli. Toisaalta, voiko ihan priimaa odottaakaan, kun ruokaa tehdään suuret määrät kerralla?
  
Jälkiruokapöydässä oli monenlaista tarjottavaa. Kuvissa näkyvien leivosten lisäksi tarjolla oli erilaisia juustoja ja toki jäätelöä. Otin itselle maistettavaksi jokaista jälkkäriä, mutta kuten uskalsin vähän etukäteen pelätä, oli osa näistäkin kauniisti sanoen aneemisen makuisia. Positiivinen yllättäjä oli tuo suklaakuorrutteinen tuulihattu, ja lakasta pitävät olisivat varmasti tykästyneet tuohon pienessä lasissa olevaan jälkkäriin.
 

Mansikkamargarita

Lasten drinkit
 
Muuten kyllä tuollainen uusi laiva oli siisti, hieno ja moderni, hyttejä myöden. Meillä oli "tuplahytti", eli lapsille oma hytti välioven takana, aikuisilla parisängyllinen hytti. Tax free -valikoimaa myöskin riitti, löytyipä tuolta myös 12 000 € maksava viskipullo! Itse kotiutin lähinnä meikkejä ja heräteostona myös pinkit Converset. ;) Laivalla ei muuten näkynyt yhden yhtä ördäävää nuorisolaumaa, vaan pääsääntöisesti siellä oli työporukoita ja vanhempaa väestöä. Olimme keskellä viikkoa reissussa, joten voihan viikonloppuna olla sitten villimpi meno.
 


Maarianhaminassa riitti vilskettä
 

2 kommenttia:

 1. Sopivaan hetkeen luin tämän! Meidän risteily starttaa perjantaina ja menemme kanssa Viking Gracella Ruotsiin.

  Tarkoitus olikin, että menemme ala carteen ja tämän perusteella se on oikea valinta :) Paluumatkalla sitten riittää vain aamiaisbuffet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienten lasten kanssa oli helppoa mennä buffettiin, meidän porukassa kun oli kaksi vuoden ikäistä, 3v ja 4v. Makujen kannalta ala carte on varmasti paras ratkaisu kyllä! Aamiaisbuffet oli runsas, joskin yllätyksetön, mutta tärkeintähän se on että saa mahansa siellä täyteen ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!