lauantai 4. toukokuuta 2013

Turkinpippuritryffelit

 


Eivät nämä nyt oikeasti varmaan ihan tryffeleitä ole, mutta kerrankos sitä vähän liioittelee ;) Ovat helppoja tehdä ja vielä hyviäkin, mutta aikaa vievät hitusen. Voi tehdä pariakin päivää etukäteen, maku sen kuin paranee vanhetessaan. Yksi turkinpippurirouhepussi riittää, kunhan ei koristeluissa käytä rouhetta liian hövelisti.
 
Ohje on Ullan Unelmakakut -kirjasta.

Ensi viikolla teenkin sitten useampia kakkuja, luvassa on ainakin jotain jalkapalloteemaista, koirateemaista ja äitienpäiväksi omalle äidille todennäköisesti mansikkaista kakkua. Itselle en kyllä leivo, luotan siihen että perhe hoitaa oman äitienpäiväni leipomukset! :D
 
N. 20 kpl
 
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
½ dl turkinpippurirouhetta
 
Koristeluun
150 g tummaa suklaata
turkinpippurirouhetta
 
Pilko suklaat kattilaan, lisää kerma ja kuumenna miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa. Älä kiehauta. Sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon turkinpippurirouhe.


 
Vuoraa pieni laakea astia/kulho kelmulla ja kaada seos siihen. Laita jääkaappiin jähmettymään.
 
Kun seos on jähmettynyt niin, että se ei ole vielä kovaa mutta jo selvästi jähmettynyt, on se helpoimmin muotoiltavissa. Nosta massa pois kulhosta ja leikkaa palasiksi. Pyörittele palaset palloiksi ja laita kylmään jähmettymään.
 
Sulata suklaa ja kasta pallot siihen. (Itse tein niin, että tökkäsin palloon cocktail-tikun ja upotin pallon sen avulla suklaaseen.) Laita rouhetta lautaselle ja pyörittele pallot siinä. Laita tryffelit esim. makeisvuokiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!