torstai 3. lokakuuta 2013

Babyshowerkakku

ristiäiskakku
 
vauvakakku

 

 
Ihana, ihana ystävä saa pian vauvan. Ystävältä salaa järjestimme babyshowerit, vauvasuihkut, ja tietenkin varasin kakun teon itselleni. Perinteistä masukakkua ajattelin ensin, mutta kuitenkin tällainen vauvahenkinen kakku vei voiton. Nyt pitäisi vielä jaksaa odottaa, että koska se uusi, pieni ihminen syntyykään! <3

P.s. Vielä ehdit äänestää Alpron reseptikisassa, äänestykseen pääset joko TÄSTÄ tai tuosta sivupalkin kuvasta :)

Pohja
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 1/4 tl leivinjauhetta

Täyte 1
4 dl vispikermaa
1 prk kuningatarrahkaa (valio)
150 g vadelmahilloa
300 g vadelmia
0,5 dl sokeria
4 liivatettä
1 rkl sitruunamehua

Täyte 2
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g suklaata (punaiset marjat, Fazer)
2 liivatetta
tilkka vettä

Muutama lusikallinen lemon curdia

Kostutukseen vesi+sitruunamehu+sokeri -seosta

Eristeeksi esim. voikreemiä tai kermavaahtoa.

Sokerimassaa ja koristeita

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, Kaada voideltuun 19 cm vuokaan ja paista 45-50 min. 175 asteessa. Anna jäähtyä hyvin.

Laita täytteiden liivatteet likoamaan kylmään veteen. Tee ensin täyte 1. Vaahdota kerma, lisää rahka, hillo ja sokeri. Sulata kuivaksi puristellut liivatteet (4 kpl) esim. mikrossa sitruunamehuun. Kaada liivateseosta ohuena nauhana täytteeseen ja kääntele varovasti.  

Rouhi suklaa, vaahdota vaniljakastike. Yhdistä rouhe vaahtoon. Sulata loput liivatteet vesitilkkaan, anna jäähtyä hetki. Lisää lopuksi ohuena nauhana täytteeseen.
 
vadelmatäytekakku

Leikkaa pohja neljään osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Kostuta pohjalevy, kaada päälle täytettä 1. ja painele puolet vadelmista täytteeseen. Seuraavaan täyteväliin levitä ensin muutama lusikallinen lemon curdia ja sitten täyte 2 (tätä täytettä jää todennäköisesti yli, joten voit myös tehdä hieman pienemmän annoksen, jos se järkevästi onnistuu). Kolmanteen väliin kaada loput vadelmatäytteestä ja painele loput vadelmat pinnalle. Jos vuoassa ei tahdo reunat riittää, tee reunaa lisää esim. reunakalvosta tai leivinpaperista. Laita jääkaappiin jähmettymään väh. neljäksi tunniksi tai yön yli.
 
 
Irrota kakku varovasti vuoasta ja laita tarjoilualustalle. Tasoita reunat, levitä pintaan voikreemiä/kermavaahtoa. Jos kakku tarjotaan samana päivänä, kermavaahtokin riittää eristykseen. Kauli riittävän iso levy sokerimassasta ja kuorruta kakku, koristele.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!