maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 2: Juuresrieskat

lantturieskat porkkanarieskat

nopeat rieskat nopeat leivät

Joulun alla on mukava tehdä leipomuksia, joihin ei tarvitse nähdä kovasti vaivaa ja jotka onnistuvat takuuvarmasti. Erilaiset rieskat ovat täyttävää suolaista tarjottavaa esimerkiksi ruokaisampaan kahvipöytään. Blogistahan löytyy jo lantturieskat, ja nämä ovat sitten noiden rieskojen monipuolisempi juuresserkku.

Rieskoihin voi käyttää mitä tahansa juuressosetta, toki vaikka itse tehtyä, mutta jos sose on kovin paksua, sitä kannattaa hieman löysentää vedellä. Itse tykkään käyttää noita Pirkan soseita (kylmäaltaasta löytyviä), koska ne ovat koostumukseltaan juuri sopivia ja osa niistä on vielä luomuakin. Näissä rieskoissa on porkkanaa, palsternakkaa ja lanttua.

500 g juuressosetta
3 dl ruisjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl siirappia
1 tl suolaa

rieskat juuressoseesta


Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään, lisää siirappi ja juuressose ja sekoita tasaiseksi. Ota ruokalusikallisen kokoisia annoksia leivinpaperille ja taputtele jauhotetuin sormin tasaisiksi rieskoiksi. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pohja on saanut vähän väriä ja rieska irtoaa leivinpaperista hyvin. Tarjoa mielellään lämpiminä voin kanssa.

helpot rieskat

3 kommenttia:

  1. Nämä ovat todella hyviä ja helppoja tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka sata uunissa 😊 en ole tehnyt rieskoja aiemmin. Käytin soseena joululaatikoiden jämiä. Mielenkiinnolla odotan 👍

      Poista

Kiitos kommentistasi!