torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku 5: Red velvet -kuppikakut ripauksella joulua


red velvet muffinssi

jouluiset muffinssit

tuorejuustokuorrute muffinssille

Näiden muffinssien rakenne on käsittämättömän pehmeä ja mehevä. Mies totesi, ettei koskaan ole syönyt yhtä hyviä muffinsseja, ja uskokaa pois, se on maistanut aika montaa sellaista. ;)

En värjännyt omia muffinsseja ihan niin punaiseksi kuin olisi voinut, mutta jos haluat omistasi aivan punaisia, väriainetta tulee laittaa reilusti. Mielestäni laitoin itsekin, mutta jossain kohtaa väriaineen määrä alkoi hirvittää ja lopetin värjäämisen hiukan kesken.

Kuorrutuksen voi toki tehdä ilmankin rommiaromia, mutta se tuo siihen yhden jouluisan maun lisää. Kaneli ei maistu mitenkään selvästi, joten jos haluaa voimistaa tuota makua, voi mausteen määrää toki lisätä. Itse tykkäsin siitä, että sen maku ei hallinnut, vaan siitä tuli aavistus lisää makua.

10-12 kpl

Muffinssit
60 g voita huoneenlämpöisenä
1 3/4 dl sokeria
1 muna
punaista väriainetta
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl piimää
2,3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ tl soodaa
3/4 tl kanelia
1,5 tl omena-/valkoviinietikkaa

Kuorrute
50 g voita huoneenlämpöisenä
4 dl tomusokeria
125 g tuorejuustoa
rommiaromia (/rommia) maun mukaan

Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää väriaine. Seoksen tulee olla hyyyyvin punaista tässä kohtaa, sillä jauhot ym. vielä vaalentavat sitä.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen piimän kanssa taikinaan. Vatkaa lopuksi sekaan viinietikka ja vatkaa taikinaa vielä muutama minuutti.

Lusikoi taikina vuokiin ja paista muffinsseja 20-25 minuuttia. Kun tikulla koettaessa taikinaa ei jää, ovat muffinssit valmiita. Anna muffinssien jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Kuorrutusta varten vatkaa tomusokeria ja voita sähkövatkaimella/yleiskoneessa kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. Lisää tuorejuusto joukkoon ja vatkaa sekaisin muutaman minuutin ajan niin, että seoksesta tulee kuohkeaa. Lisää lopuksi rommiaromi joukkoon. Jos seos on kovin löysää, anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Levitä muffinssien päälle esimerkiksi veitsen avulla. Pinnan voi koristella esimerkiksi punaista tomuväriä ripottelemalla.

tuorejuustokuorrute kuppikakkuihin

parhaat muffinssit

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää herkulliselta. (:

    VastaaPoista
  2. Sait vakuutettua minut - aion leipoa näitä. Olen ihmetellyt kuinka nämä nyt niin hyviä voi olla, mutta kokeilenpa siis itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Toki makuja on monia, mutta itse pidin näistä juuri siksi, että mitään selkeää hallitsevaa makua ei ollut, mutta koostumus oli aivan loistava. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!