maanantai 27. tammikuuta 2014

Late Lammas -kakku

tuorejuustokreemi keksikakkupohja

timmy the sheep cake tutorial

timmy the sheep

late lammas kakku vaahtokarkit

Late Lammas on toki itsellekin tuttu lastenohjelmasta, mutta kakkuna en olekaan siihen aiemmin törmännyt. Kaksi vuotta täyttävien tyttöjen synttäreille sain toivekuvan vastaavanlaisesta lammaskakusta ja kuvaa myötäillen tein tätä omaani. Mukava kakku tehdä, kun kerrankin selvisi ilman sokerimassalevyn kaulimista. ;) 

Ostin lampaan "turkkia" varten kaksi pussia noita valkoisia minivaahtokarkkeja, ajatuksella että näistähän jää sitten yli vaikka kuinka (löytyy ainakin K-ryhmän kaupoista). No, ihan viimeistä myöten kaikki meni, joten omia hermoja säästelläkseen kannattaa tosiaan ostaa se kolme pussia. Toki välejä vähän harventamalla voi karkkien määrää säästellä, mutta se näkyy kyllä ulkonäössäkin sitten. 

Kakussa oli pohjina ja täytteenä tämän keksikakkupostauksen pohjat ja täytteet, kaksinkertaisena tosin. Yhteen väliin laitoin myös ihan pelkkää kermavaahtoa, kun se oli tilaajan toiveena. Pienensin pohjia kerros kerrokselta ja lopuksi muovasin kakkua vielä veitsellä. Täyte on sen verran napakkaa, että muovailu onnistuu kyllä hyvin. Tarttumapintana vaahtokarkeille oli kerman ja tuorejuuston sekoitus, eli täytemassa ilman keksimurskaa.

Kyljessä olevan numero kakkosen kiinnitin parilla cocktail-tikulla ja elintarvikeliimalla. Sorkkia varten kaivoin kylkeen pienet kolot, tuin sorkat sisältä tikuilla ja tökkäsin paikalleen. Jälkikäteen jossitelin vielä sen verran, että kakku olisi voinut olla vähän leveämpi ja matalampi, jotta korvat olisivat näkyneet päälle paremmin.

Vielä lopuksi yksi vaihekuva kakun teosta. Tuorejuustokreemiä kannattaa levittää pintaan sen verran reilusti, että vaahtokarkit tarttuvat pintaan kunnolla. Kannattaa aloittaa vaahtokarkkiturkin tekeminen alareunasta, edetä ympäri kakkua mutta ei mielellään ihan suorina riveinä, vaan hiukan limittäin ja lomittain asetellen.

making shaun the sheep cake

Ensi viikonloppua odotan lähes kauhulla, sillä lauantaille on tiedossa kolme kakkutilausta. Ja kuten yleensä aina niin kiire tulee joka tapauksessa, vaikka miten suunnittelisi etukäteen...

35 kommenttia:

  1. Tää kakku on niin söpö! Ihana idea ;)

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava kakku, todella hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Tästä sai helposti kivan näköisen :)

      Poista
  3. Late on kyllä melkein liian söpö syötäväksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähestulkoon niin! Onneksi en itse joutunut leikkaamaan tätä kakkua. ;)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos. Kiva tehdä välillä näitä muotokakkujakin. :)

      Poista
  5. Tosi suloinen Late :) Itsekin olen haaveillut, että pääsisin toteuttamaan joskus Late-kakun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muille leipominen on kivaa juuri siksi, että pääsee tekemään erilaisia kakkuja. :)

      Poista
  6. Pystyiskö tuon mustan osan tekemään jostain lakun\salmiakin makuisesta...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pystyisi, esim. niin, että sulattaa mustia fudgeja (esim. Makuunissa myydään) pienemmäksi pilkottuna kermatilkassa, jähmettäisi massaa jääkaapissa seuraavaan päivään ja sitten kaulisi levyksi. Voi myös olla, että esim hopeatoffeeta saisi kaulittua sulattamattakin. Kysy lisää vinkkiä jos tarvitset. :)

      Poista
    2. voitko kertoa reseptin

      Poista
  7. Aivan loistava ja hellyttävä! Tässäköhän olis kakkuidea toukokuussa 1 vuotta täyttävälle pojalleni.. Voisi olla persoonaan sopiva. :) Laitan tämän ylös, niin löydän oikeana ajankohtana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pienelle pojallekin varmasti oikein oiva kakkuaihe. :)

      Poista
  8. On kyllä mahtavan näköinen kakku, saa ihan iloiseksi :)

    VastaaPoista
  9. On siinä ollut vaahtiksissa asettelemista. :D Ihastuttava Late!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän nopeasti ne kyllä laittoi paikalleen. :)

      Poista
  10. Ihana tämäkin niin kuin on muutkin teoksesi! Tätä ajattelin kokeilla tuleville synttäreille viikonloppuna, osaatko sanoa monelleko tämä suurinpiirtein on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakusta riittää noin 15 hengelle. Olen tehnyt siis tuplana pohjat ja täytteen, mutta kulhon mallista ja koosta riippuen pohjaa jää varmastikin yli. Voisi vaikka tehdä niinkin, että tekee vain tuon keksipohjan tuplana ja suklaapohjan yksinkertaisena. Olen paistanut pohjia hiukan eri kokoisissa vuoissa, niin kokoaminen on helpompaa.

      Poista
  11. Tosi mahtava Late! Mitäs tuo musta osio siis on,kun kirjoitat, että säästyit sokerimassan kaulimiselta? Kuulostaa siis siltä, että tässä kakussa ei ole sokerimassaa, joten mitäs sitten? Kuinkahan aikaisin uskaltaisi nuita mustia osioita tehdä etukäteen? Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitin sitä, että tässä säästyy ison, koko kakun kokoisen levyn kaulitsemiselta. :) Tuo käyttämäni massa on siis sokerimassaa, toki marsipaani käy myös. Mustaa massaa voi tehdä myös esimerkiksi mustista fudgeista ja kermasta (sulattamalla fudget kuumaan kermaan, jäähdyttämällä ja sitten muovailemalla).

      Korvia ei voi tehdä vasta kuin kiinnityshetkellä, koska kuivuessaan massa murtuu herkästi ja korvat olisi tarkoitus saada menemään Laten päätä pitkin. Itse teen niin, että kun korvat ovat valmiit, laitan ne muovikelmun alle, niin massa ei kuivu pinnastaan niin helposti. Ensin kannattaa laittaa korvat, sitten vasta nostaa päälle pää, niin korvat pysyvät paremmin paikallaan eivätkä korvien yläreunat jää näkyviin. Tässä kakussa tein kaiken kantapään kautta, kuten kuvasta näkyy. ;) Sorkat voi toki tehdä etukäteen valmiiksi (vaikka viikkojakin ennen), mutta nämä mustat osat tekee kyllä aika nopeasti ihan koristeluhetkelläkin. Sorkkien tosin kannattaa antaakin kuivua hetken, jotta eivät ole ihan löysiä kakkuun kiinnitettäessä.

      Poista
  12. Kiitos ohjeesta! Ja kukkakimpusta. :) Saatiin sellanen palkinnoksi, kun voitettiin pojan kanssa Late Lampaalla naapuruston juhlien kakkukilpailu.

    VastaaPoista
  13. Mites, jos tämän tekisi kulhoon kuppikakkuna ja sitten kumoaisi ja koristelisi, niin millaisia nuo pohjat ovat, voiko ne tehdä esim. pellille?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!