sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Valkosuklaajuustokakku - kastekakku





Kakun suhteen annettiin vapaat kädet, mutta koska viikonloppu oli tosi kiireinen, jouduin oikaisemaan kakun suhteen hiukan ja tekemään vain tavallisen hyydytettävän juustokakun, koska muuhun ei aika olisi riittänyt. Koristeet tein etukäteen valmiiksi.

Halusin kokeilla tehdä pienet reino-tossut, ihan kivat niistä tuli ensimmäiselläkin yrittämällä. Seuraavalla kerralla olen jo viisaampi tuon maalauksen suhteen, nyt tuli vähän kiemurtelevia viivoja ja liian tiheäänkin välillä.

Pohja
200 g toffee-Dominoita
75 g voita

Täyte
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 munaa
300 g valkosuklaata
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
7 liivatetta
2 rkl vettä
Murskaa keksit käsin/ koneella, sulata voi ja lisää joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos päälle. Laita kylmään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, sulata suklaa pieniä aikoja kerrallaan mikrossa. Erottele valkuaiset keltuaisista, vaahdota valkuaiset. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tuorejuusto sekaisin, lisää sula, hieman jäähtynyt suklaa ja sokerit. Purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet veteen esim. mikrossa (n. 20 sekuntia). Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää lopuksi varovasti käännellen kerma- ja valkuaisvaahto.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!