maanantai 18. marraskuuta 2013

Nallekakku suklaamassalla

suklaamassa polkadot

suklaamassa kuorrutus

sokerimassanalle polkadot kakku

Yksivuotiaan tytön syntymäpäiville toivottiin kakkua nalleaiheella. Olin jo aiemmin tilannut suklaamassaa testattavaksi, mutta purkki oli jäänyt odottelemaan käyttöön pääsyä. Kakkua lähdettiin siis suunnittelemaan tuon ruskean pohjalta, siihen lisättiin polka dot -palloja ja päälle nallekoriste.

Tuo suklaamassa on väriltään hyvin tummanruskeaa, joten hiukan hirvitti se, tuleeko kakusta synkkä vaikutelma. Etenkin aikuisten kakkuihin tuo on varmasti oiva valinta, ja massa maistuukin selvästi paremmalle kuin tavallinen sokerimassa (joskin enemmän kaakaolta kuin varsinaiselta suklaalta). Kokemus suklaamassasta oli siis varsin positiivinen, se kauliintui hyvin ja kesti kakun päälle nostamisen ongelmitta. Käyttämäni massa on Satin Icen, tässä vielä LINKKI ko. tuotteeseen.

Pohjana ja täytteenä tässä kakussa olivat samat kuin BARBIEKAKUSSA aiemmin, tässä tosin oli lisänä vielä lemon curdia.

P.s. Täällä taustalla puuhaillaan jo joulujuttuja, ja vinkkinä voin jo kertoa, että erityisen kuulolla kannattaa olla joulukuun ensimmäisellä viikolla! ;)

suklaamassan käyttö

16 kommenttia:

 1. Ihana nallukkakakku! Tuo massa näyttää hyvältä kakun päällä, taidan itsekin tilata sitä. ´Jos makukin on kaikenlisäksi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maku on tosiaan ihan hyvä, ei toki suklaaseen verrattava, mutta sellainen tumman kaakaon tyyppinen. :)

   Poista
 2. Tosi söpö kakku, ihanat nuo pallot reunoilla. Ihanaa, tänään Koko Suomi leipoo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ja niinhän se Koko Suomi leipoi, että kakkukin romahti ;)

   Poista
 3. Voi että, kun oli jännittävä semifinaalijakso tänään! Harmitti kyllä ihan kamalasti, kun putosit, mutta toisaalta sitten taas kuten itse sanoit, niin onhan jo pelkästään noin pitkälle pääsy ihan älyttömän hieno juttu! :)

  Tuli tänään tuota semifinaalia katsoessa mieleen, että pitääkin tulla heti kyselemään sinulta tuosta ohjelmassa käytetystä OBH Nordican Hercules yleiskoneesta. Itselläni on käytössä äidiltäni "lainattu" [lue: törkeästi omaan käyttöön otettu :D] ikivanha (ainakin 25 vuotta) Boschin yleiskone, joka ikävä kyllä saattaa äänestä päätellen hetkenä minä hyvänsä sanoa yhteistyösopimuksen irti. Näin joulun alla on onneksi hyvä ruinata uutta masiinaa tilalle. ;) Katselin tuossa yksi päivä pikaisesti tuota Herculesta Gigantin sivuilta ja olin suorastaan yllättynyt sen mielestäni varsin inhimillisestä hinnasta. Mukava olisi, jos viitsisit ihan lyhyesti kertoa, että mitä pidit ko. laitteesta ja onko hintansa väärti, ja puolestaan jos et pitänyt, niin tuleeko mieleesi joku yleiskone, jota suosittelisit tälläiselle reilu parikymppiselle kotileipurille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä jännää itsekin sitä katsoa, vaikka lopputuloksen tiesikin. :)

   Sanoisin, että muna-sokerivaahtoihin ja kerman vaahdottamiseen tuo yleiskone on varsin passeli. Kuitenkin voi-sokeritaikinoissa, tuorejuustovaahdoissa ym. paksummissa jutuissa tavara on herkästi pitkin reunaa, ja taikinaa saa kaapia nuolijalla takaisin keskelle. Itselläni on kokemusta vain tuosta yleiskoneesta sekä Boschin koneesta, joka on malliltaan täysin erilainen eikä siksi verrattavissa tuohon Herculekseen, joten en sitten tiedä, onko mikään yleiskone sen parempi sekoittamaan taikinaa. Hiivataikinat ovat tuolle OBH:n koneelle myös melkoisen raskaita pyörittää.

   Yleiskoneiden mersuja taitavat olla Kenwoodin Major Titanium, joka tosin kooltaan saattaa olla perusleipurille turhankin iso (kulhon koko lähemmäs 7 litraa, tekee jopa 1,5 litran hiivataikinan) ja sitten tietysti Kitchen Aid, josta tosin löytyy negatiivistakin palautetta netistä. Kenwoodin koneita ylipäätään olen kuullut kehuttavan, ja sieltähän löytyy koneita myös vähän matalammasta hintaluokasta kuin tuo Titanium on. En osaa siis oikein yhtä hyvää konetta osoittaa, koska itsekin etsin vielä Sitä Oikeaa. :)

   Mikäli johonkin koneeseen päädyt, niin tule ihmeessä kertomaan käyttökokemuksiasi! Ne ovat arvokkaita ainakin minulle, ja varmasti jollekulle lukijallekin. :)

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksestasi! Taidanpa suosiolla jättää tuon Herculeksen pois vaihtoehdoista, vaikka sitä ihanan punaisena saisinkin, koska nimenomaan hiivataikinoita ja voi-sokeritaikinoita tulee pyöriteltyä eniten.. Ikivanhan Boschini kanssa kun taikina ei reunoille (yleensä) jää ja hyvin jatkaa vaivata jähmeämpääkin settiä.

   Pitää nyt ihan urakalla ruveta tutkailemaan näitä asioita ja katsella rauhassa, mihin vaihtoehtoon päädyn. Lupaan tulla sitten heti kertomaan, että minkä valmistajan koneen valitsin ja oliko hintansa väärti! ;)

   Poista
  3. Kannattaa kyllä miettiä rauhassa, isosta ja toivottavasti pitkäikäisestä hankinnasta kun on kyse! Voi kun yleiskoneen saisi kotiin muutamaksi viikoksi kokeiltavaksi.. ;)

   Poista
  4. Kiitos arviosta, kodinkoneliikkeiden asiakasarviot ovat yleensä luokkaa "ihana joulu lahja avio mieheltä, olen tehnyt monta pulla taikinaa tällä" ja lisänä 5 tähteä...Itse olen miettinyt kalleimman Kenwoodin vaihtoehtona Boschia ja myös kiinnittänyt huomiota Herculekseen - jotenkin tuntuu aika omituiselta vaihtoehdolta alumiinirunko + parhaimmillaan 1200 W tehoa. Jos Kenwoodin ostaa, kannattaa ehdottomasti hankkia teräsrunkoinen, ne ovat niitä jotka kestävät vuosikymmenien käyttöä. Oma muovirunkoinen Kenwoodini oli parissa vuodessa valmista kamaa kierrätykseen. Materiaalit siis vaikuttavat paljon.
   Kenwoodeista oma valintani tulee melko varmasti olemaan Titanium tai Cooking Chef, vaikka Prosperossa olis myös kutterioptio. Noissa muissahan sitä ei ole. Jos Boschiin päädyn, mallina tulee varmasti olemaan MUMXL40G. Pitää vielä vertailla ja surffailla käyttökokemuksia, jotta voin päättää. Kun investoi 900-1 000 euroa laitteeseen, jonka olettaa kestävän 20-30 vuotta, jotenkin kummasti sitä tahtoo vähän lisävarmistusta... :D

   Poista
  5. Kiitos tästä viestistä! Itselläni on vielä työn alla "sen oikean" yleiskoneen hankkiminen. Vitsi kun niitä saisi ensin testiin hetkeksi, niin saisi kuvaa käyttöominaisuuksista, laadusta toki kertoo vasta aika. ;) Mutta tosiaan, ei voi olettaakaan, että parin sadan kone vastaa tonnin konetta, joten sinällään jotain Herculesta ei voi verrata tonnin masiinaan.

   Kun teet valintasi ja saat käyttökokemusta koneestasi, niin tule ihmeessä kertomaan, oletko ollut tyytyväinen ja päätyisitkö uudestaan samaan koneeseen!

   Poista
 4. Onnittelut 4. sijasta ihanan nallekakun tekijälle!

  VastaaPoista
 5. Onpa suloinen kakku! Toivottavasti Koko Suomi leipoo -ohjelma saa jatkoa tulevaisuudessa, sillä leipomistanne oli (ja edelleen on, kun finaali vasta tulossa) mukava seurata! Jotenkin vain tuntui, että ohjelma loppuu liian aikaisin..vastahan se alkoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin toivon, oli hienoa katsoa ohjelmaa sen suuremmin jännittämättä. ;) Innolla odotan huomista finaalijaksoa!

   Poista
 6. Ihana kakku! Mitä nuo polka dot pallot ovat?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!