lauantai 6. lokakuuta 2012

Formulakakku



 
Ihana kummipoikani täytti jo  6 v ja sankarin toiveesta tein formula-aiheisen kakun. Formulan mallinen kakku olisi varmaan ollut mieluisampi, mutta mm. aikataulusyistä toteutin kakun nopeampana versiona. Päällinen on mustaa vaniljanmakuista sokerimassaa, mikä en omasta mielestäni ole kovinkaan hyvää, mutta vaahtokarkin makuisena mustaa massaa ei ollut saatavilla. Lakritsifudgeista tehty kuorrute olisi toki ollut parempaa, mutta oikaisin käyttämällä valmista massaa.

Massa pääsi jälleen repeämään vähän (massaa oli jälleen liian vähän) ja kaiken kukkuraksi tökkäsin kakun sivuun vielä reiän marsipaaniveitsellä. Kakku on tehty 24 cm vuokaan, massaa varasin n. 600 g, eikä se ihan riittänyt. :/ Kakun sivussa olevat ruutuliput tein hädissäni paikatakseni reikiä, mutta nekään ei menneet ihan putkeen. Auton tein etukäteen, enkä ollut siihen kovin tyytyväinen, mutta eiköhän siitä ihan tunnistanut sen mitä pitikin. Mutta paljon harjoiteltavaa riittää tällä saralla siis!


Täytteenä oli vadelmamousse (kermaa, vaniljarahkaa, vadelmahilloa ja vadelmasosetta) ja moussen alle levitin vähän lemoncurdia. Pohjana voikakkupohja, jonka kostutin spritellä. Tarkkoja määriä en laittanut ylös tällä kertaa. Kakun täytettyäni tein keskelle pienen syvennyksen, jotta saisin kakkuun enemmän renkaan mallia. Enemmänkin olisi pitänyt syventää, jotta muoto olisi rakentunut paremmin.

1 kommentti:

  1. Hey There. I found your blog the usage of msn.
    This is a really smartly written article. I will be sure to bookmark it and return to learn more
    of your useful info. Thank you for the post. I'll certainly comeback.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!