tiistai 16. lokakuuta 2012

Minttusuklaamuffinssit

 
Tämä ohje on Valion lehtisestä. Kuorrutus on _todella hyvää_, itse muffinsseihin olisin kaivannut vähän lisää makua. Yksi syyllinen voi olla myös voi, jonka huomasin olevan edelleen mukissaan sulatettuna kun muffinssit olivat jo uunissa... Tein puolikkaan satsin tästä ohjeesta ja käytin minimuffinssipeltiä. Minimuffinsseja tuli n. 12 kpl. Aion kokeilla tehdä tästä taikinasta vähän toisenlaisen, maukkaamman version, sillä minttusuklaa on mielestäni yksi parhaista yhdistelmistä ikinä. Myös tuo kuorrutteen kaksivärisyys on kiva lisä. Piparminttuaromi on ostettu ihan perusprismasta.
 
Muffinssitaikina
1 prk kermaviiliä
100 g voita
1 muna
1 tl piparminttuaromia
75 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
 
Kuorrutus
200 g voita
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl piparminttuaromia
vihreää väriainetta

Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu, jäähtynyt voi, muna ja piparminttuaromi. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa ja kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin muffinivuoat. Jaa taikina syvennyksiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14 - 16 min.
 
 
Valmista kuorrutus: Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä vesi tasaiseksi kreemiksi. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin. Aseta tähtitylla pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle (näppärämmin onnistuu, jos käyttää kahta pursotinpussia: toiseen vihreä kreemi ja se laitetaan toisen pussin sisään, jonne laitetaan myös ruskea kreemi. Näin värit eivät pääse sekoittumaan). Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden leivonnaisten päälle.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva tuo pursotus! Otan ohjeen talteen, pitää itsekin joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Ja taivaallisen hyvääkin tuo pursotusmassa on :D Itse muffinssia voisi vielä vähän kehittää, ehkä käyttämällä minttusuklaata itsessään ja tummaa kaakaojauhetta..?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!