tiistai 18. maaliskuuta 2014

Alkoholiton appelsiinitiramisu




Keväinen appelsiinitiramisu sopii hyvin niin pääsiäiseen, vappuun kuin vaikka äitienpäiväänkin. Appelsiini tuo uudenlaista makua perinteiseen tiramisuun, ja vaikka tässä ei ole lainkaan alkoholia, on lopputulos silti hyvinkin maukas! Aiempi tiramisureseptini on se perinteisempi versio, mutta myös alkoholiton. Tuota reseptiä käytin tämän uuden reseptin pohjana. 

Tiramisu on siitä mukava ja helppo jälkiruoka, että sen voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja tarjoiluhetkellä sen voi vain nostaa pöytään. 

Appelsiinin maistuvuutta voi säädellä itse makunsa mukaan: itse laitoin kostutuskahvin joukkoon vajaan puolen appelsiinin mehun ja kokonaisen appelsiinin kuoren täytteeseen. Tämä määrä ja yksi appelsiinijuusto antavat makua miedosti niin, että appelsiinin maun tunnistaa, mutta se ei ole hallitseva. Suklaana käytin Fazerin maitosuklaata sekä tummaa appelsiinisuklaata

Appelsiinitiramisu

8 hengelle

3 valkuaista
ripaus suolaa
5 keltuaista
150 g sokeria
250 g (1 prk) mascarponea
200 g (1 prk) appelsiinituorejuustoa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 (-2) pkt kissankieli- eli savoiardi-keksejä

1,5 dl vahvaa mustaa kahvia
puolen appelsiinin mehu

75 g appelsiinisuklaata
75 g maitosuklaata
2 rkl kaakaojauhetta

Appelsiinin siivu koristeluun

Vaahdota valkuaiset ja suola jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri omassa kulhossaan vaahdoksi (muutamia minuutteja). Sekoita joukkoon tuorejuustot, kuoriraaste ja mehu sekä lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen. 

Sekoita kahvi ja appelsiinimehu keskenään pienessä kulhossa. Rouhi suklaat veitsellä pieneksi. Aloita tiramisun kokoaminen kekseistä: kasta keksit nopeasti nesteessä ja lado kulhon pohjalle riviin. Kaada päälle täytettä ja lopuksi suklaarouhetta. Tee näin useampi kerros (itsellä tuli kolme kerrosta). Ennen viimeisen kerroksen suklaarouhetta sirottele pinnalle kaakaojauhe. Laita jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!