perjantai 14. maaliskuuta 2014

Kööpenhaminan herkut ja ravintolat


Käväisimme Kööpenhaminassa pitkän viikonlopun verran helmikuun loppupuolella. Reissu Tanskaan oli omalle kohdalle ensimmäinen laatuaan, mies oli siellä kertaalleen aiemmin käynyt. Kuvat reissusta ovat puhelimen kameralla otettuja, joten laatu voi olla vähän niin ja näin, mutta pääasia tullee selväksi.



Reissuun kuljetti Norwegian, ja halvalla kuljettikin! Kaksi aikuista meno-paluu n. 150 €. 

Lueskelin etukäteen hiukan ravintolasuosituksia ja muita vinkkejä, koska tokihan reissussa tärkeintä on syödä hyvin. ;) Köpiksessähän on huikean hyviä ravintoloita, myös tähtiä saaneita, ja muutenkin ravintolakulttuuri on paljon pidemmälle kehittynyt kuin täällä kotomaassa.



Koska matkabudjettimme oli kuitenkin rajallinen ja Kööpenhamina kohteena tyyreimmästä päästä, skipattiin huippuravintolat suosiolla ja keskityttiin löytämään kohtuuhintaista mutta hyvää ruokaa. Köpis on siitä ihana paikka, että niissä edukkaammissakin paikoissa saa todella hyvää ja laadukasta ruokaa. Lähiruoka ja luomu ovat arkipäivää ja  rantautuneet ihan hodarikojuille asti!




Köpiksessä on useita kivoja kahviloita, joista saa aamupalaa (morgenmad, ei frukost). Kävimme näistä yhdessä, Granolassa. Ihanan tunnelmallinen paikka ja hyvää ruokaa! Annokset eivät olleet suuren suuria mutta aivan riittäviä, smoothiet ja kahvi herkullisia.



Jostain syystä tällä reissulla perehdyttiin hampurilaisiin. :D Köpiksessä kannattaa aina tehdä pöytävaraus illallista varten tai sitten varautua jonottamaan piiiitkään. Yksi ravintola, johon kovasti olisimme halunneet mennä (Mother), ei kuitenkaan ota pöytävarauksia vastaan ja jono oli niin tolkuton, että vaihdoimme paikkaa. Sattumalta osuimme tähän Vesterbros hamburgerrestaurantiin, joka oli kivan pieni paikka mutkattomalla palvelulla. Hampurilaiset olivat varsin hyviä ja sen verran isoja, että ranskalaiset tekivät jo tiukkaa..


Etukäteen meillä oli pöytävaraus Cocks and Cows -ravintolaan, hampurilaismesta tämäkin. Leivän sai tummana, lisukkeina oli muutakin kuin ranskalaisia. Nimensä mukaisesti tarjolla oli myös herkullisia cocktaileja. Kahden henkilön purilaiset, drinksut ja jälkkäripirtelö olivat reilun 50 €. 

Hotellina meillä oli Hotel Savoy, ihan ydinkeskustan tuntumassa. Hotelli oli siisti ja palvelu hyvää, joten voin suositella! Aamupalakin oli kelpo tavaraa joskaan ei valikoimaltaan suuren suuri. Tuoreet leivät, kunnollinen maustamaton jogurtti, leivonnaiset ja muut herkut kyllä pitivät nälän loitolla monen tunnin ajan.



Köpiksen reissulla kannattaa ehdottomasti käydä kauppahallissa (Torvehallerne). Kyseessä on itse asiassa kaksi vierekkäistä hallia, joissa toisessa myydään enemmän makeita herkkuja ja mausteita ja toisessa lihaa ja kalaa. Ostettiin tuolta aivan taivaallisen hyvää suklaaganachea paloissa. Suosittelen todellakin, sitä olisi voinut syödä kilotolkulla...






Myös erilaisia leipomoita oli paljon. Näyteikkunat aiheuttivat kuolatulvan ja maku oli yhtä hyvä kuin ulkonäkö. Yksi mielenkiintoinen paikka oli Tanskan vanhin konditoria La Glace (ihan kävelykadun tuntumassa), jonne näytti lähes aina olevan kymmenen metrin jono ulkopuolella. Kävimme tuolla kuitenkin sen verran varhain sunnuntaiaamuna, joten pääsimme sisälle asti istumaan ja herkuttelemaan. Erilaisia macaroneja, kakkuja, leivoksia ja pullia oli niin paljon, että tuskan hiki tuli jo valitessa. Macaroneja oli tietysti pakko maistaa. :)



Ja viimeisenä vinkkinä: kannattaa ehdottomasti vuokrata pyörät ja kierrellä niillä kaupunkia. Kaupunki soveltuu täydellisesti pyöräilyyn, sillä omat pyöräkaistat ja liikennesääntöjä noudattavat ihmiset (paitsi turistit..) tekevät pyöräilystä mukavaa. Pyöriä vuokraavat useat hotellit ja myös erilliset pyörävuokraamot. Kypäriä ei tosin ainakaan meidän hotellilta löytynyt.


Kotiin paluun koittaessa kannattaa varata reilusti aikaa Köpiksen kentällä shoppailuun. Kenttä on VALTAVA ja sieltä löytyy ihan kaikkea. Tuliaisetkin voisi hyvin ostaa vasta sieltä. Kentällä söimme myös todella hyvät pizzat, joskin tyyristä lystiä sekin oli. Kaksi pizzaa, olut ja vissy oli viitisenkymppiä..

Kööpenhaminan vinkit kootusti:

Vuokraa pyörä
Käy kauppahallissa
Käy aamupalalla muuallakin kuin hotellissa
Syö hodari
Käy leipomossa
Varaa Köpiksen kentällä shoppailuun riittävästi aikaa ;)

7 kommenttia:

  1. Kööpenhamina on kyllä ihana kaupunki! Myös Tivoli on käymisen arvoinen, vaikka ei taida olla alkuvuodesta auki, vaan aukeaa joskus kevään korvalla. Sielläkin on mukavia ravintoloita.

    En tiennytkään kyllä, että Kööpenhaminassa on oikeasti Hotel Savoy -niminen hotelli :) Löytyikö se helpommin kuin André Wikströmillä? ;) http://youtu.be/agBbF152Lw0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tivolissa olisi tosiaan ollut kiva käydä, mutta ehkä sitten ensi kerralla olemme sellaiseen aikaan, että se olisi auki.

      Toi video :D :D :D T'äytyy sanoa, että vähän helpommin löydettiin perille :D

      Poista
    2. Tuli kyllä oikeasti ikävä, sekä tätä postia lukiessa, että sun Instagram-kuvia reissun aikana katsellessa... :) Vietin aikoinaan 10 kk Kööpenhaminassa suomalaisen perheen au pairina ja ihastuin kaupunkiin. Kerran oon käynyt sen jälkeen siellä uudestaan, mutta kävisin kyllä varmaan joka vuosi, jos olisi minusta kiinni :)

      Poista
    3. Itsekin voisin lähteä koska vain takaisin, vaikka Köpiksessä tuli vietettyä vain muutama päivä. Tosi kivan oloinen kaupunki, ja paljon jäi vielä nähtävää. :)

      Poista
  2. Älyttömän mukava reissurapsa, musta o ihana lukia toisten matkakertomuksia, iha niinku ois ite matkoilla :D Ja kuvatha o suorastaa loistavia, kiitos nykysten hyvien kännykkäkameroijen, mää en oo normikameraa sen jäläkeen ees käyttäny, ku hommasin Samsung Galaxy 4-puhelimen, kamera siinä o ihan loistava. Mutta nii se vaa o, että ihana o käyvä reissusa, mutta kaikista ihanin o se kottiinpalluun hetki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkakertomukset ovat kyllä mukavia, haittapuolena on usein kyllä se, että oma matkakuume kasvaa kasvamistaan. ;)

      Yllättävän hyviä kuvia puhelimella saa etenkin luonnonvalossa, hämärässä onkin jo vaikeampi homma. Mutta niinhän se on oikealla kamerallakin.. Itse en viitsi enkä uskalla kuljettaa tuota isoa järkkäriä reissuun, joten puhelimen on kelvattava. Tai no, oli mulla pokkarikin mukana mutta puhelin on vaan niin helppo!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!