keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Piparimisut

 


 
Ostin muutamaa Valion rahkojen kausimakua ja ensimmäisenä testiin pääsi tiramisurahka. Tarkoitus oli tehdä helposti ja nopeasti hyvää ja tässä sarjassa rahka pärjäsi kyllä varsin hyvin! Periaatteessa nämä valmiiksi maustetut rahka eivät hirveästi innosta niiden laajan ainesosaluettelon vuoksi, mutta helppoudessaan ne taas ovat oikein käyttökelpoisia. Tällä reseptillä tuplaamalla täytteen aineet tekee toki myös ihanan hyydytettävän kakun.

Tämän postauksen myötä myös joulun alusaika alkaa myös murmeliblogissa, sillä jouluun hurahtaneena täältä varmasti tulee löytymään jatkossa jouluhenkisiä leipomuksia.

6 leivosta

Pohja
150 g pipareita
80 g voita

Täyte
2 dl vispikermaa
1 prk tiramisurahkaa (Valio)
1-2 rkl sokeria
3-4 liivatetta
tilkka vettä/ kahvia/ mantelilikööriä tms.
Koristeluun
Kaakaojauhetta
Tomusokeria
Pipareita

Murskaa piparit, sulata voi ja yhdistä nämä. Levitä leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle (kooltaan n. kaksi piparimuottia x kolme piparimuottia).

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma ja lisää rahka. Mausta sokerilla maun mukaan. Kuumenna haluamasi neste ja liivatteet mikrossa juoksevaksi, lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada piparipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.



Ota piparimuotilla haluamasi mallisia palasia. Leivos irtoaa muotista, kun ravistelet sitä varovasti. Ylijääneet palat voi hyödyntää esimerkiksi jälkiruokana.

Koristele sirottelemalla päälle kaakaojauhetta (siivilän läpi). Kakkupaperin päältä siivilöity tomusokeri on kiva vaihtoehto jos leivokset tarjoaa heti sen jälkeen, jääkaapissa tomusokeri sulaa.


2 kommenttia:

  1. Ihania! Täytyyköhän muuttaa joulun jälkkärisuunnitelmia? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai tehdä montaa eri jälkkäriä ;) Nämä tekee niin nopeasti, että ehtii leipoa oheen paljon muutakin. :D Se on sitten eri asia, kuka jaksaa syödä ne kaikki!

      Poista

Kiitos kommentistasi!