tiistai 5. kesäkuuta 2012

Puolukkahyydykekakku


Tämä ohje on otettu Unelmakakut-kirjasta ja hyväksi todettu moneen otteeseen. Kakkua voi tehdä myös ilman puolukkalikööriä (tilalle voi vaihtaa vaikka puolukkamehun), mutta se kyllä antaa kakulle sen viimeisen säväyksen. En ole itse suuri puolukan ystävä, mutta kakussa on sen verran makeutta, että puolukan happamuus taittuu mukavasti.

Pohja
200 g vaaleita keksejä
100 g margariinia/ voita

Täyte
2 kananmunaa
½ dl sokeria
4 dl kermaa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl puolukkalikööriä
200 g puolukkahilloa
7 liivatelehteä

Koristelu
50-100 g valkosuklaata
200 g puolukoita
Murskaa keksit joko kaulimella pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sekoita sulatettu voi joukkoon ja levitä seos 22-24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle (voit laittaa alle leivinpaperin). Reunakalvon laittaminen vuoan reunoille helpottaa irroittamista ja tekee reunoista siistin näköiset.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma ja yhdistä se varovasti muna-sokerivaahtoon. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Yhdistä vaahto suklaa-tuorejuustoseokseen, lisää varovasti puolukkahillo. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan puolukkalikööriin. Anna jäähtyä hetki, kaada sitten ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään muutama tunti/ yön yli.

Irroita kakku varovasti vuoasta. Sulata valkosuklaa pienellä teholla välillä sekoitellen mikrossa ja laita se pakaste- /pursotuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata joko reunakalvolle/ pakastuspussista/ kontaktimuovista leikatulle suikaleelle ristiin rastiin. Kannattaa mitata suikaleen oikea pituus etukäteen. Anna suklaan jähmettyä hetki, nosta sitten kakun reunalle.

Levitä puolukat kakun päälle. Pursota leivinpaperista/ kontaktimuovista leikatulle kakun kokoiselle ympyrälle haluamaasi kuviota. Nosta kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin. Kun suklaa on kovettunut, irroita muovit/ paperit varovasti.

2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kakku! Ja varmasti myös tosi herkullinen. t. Puolukkafani :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka kyllä sopii kakkuunkin tosi hyvin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!