torstai 17. tammikuuta 2013

Hääkakkuja


 
Tein näitä jo entuudestaan tuttuja valkosuklaa-passionkakkuja 9 kpl viime sunnuntain häihin. Ohjetta muokkasin sen verran, että lisäsin täytteeseen myös valkuaisvaahtoa rakennetta parantamaan. Tein pohjan kanssa niin, että jätin sen kokonaan piiloon sisäpuolelle.
 
Koska en ole mikään ammattilainen näissä kakkupuuhissa, on stressitaso tilauskakkuja tehdessä aika korkealla. Ja hääkakut etenkin aiheuttavat kyllä lievää ahdistusta. ;) Vaikka kakku olisikin entuudestaan tuttu ja moneen kertaan testattu, niin silti mietityttää, että mitä jos onnistun sössimään sen juuri kun ei missään nimessä niin pitäisi tapahtua.
 
 
Monen kakun samanaikainen valmistus on tietyllä tapaa helppoa ja mekaanista. Pieleen voi mennä varmaan siinä kohtaa, jos yrittää tehdä liian montaa kakkua samalla eikä täyteainekset mahdu kunnolla kulhoon eikä niitä saa hyvin sekoitettua. Tein maksimissaan kolmen kakun täytteet kerralla ja sekin oli jo siinä ja siinä että pystyi vielä sekoittamaan.
 
Kaikista vaikeinta on mielestäni koristelu, sillä en jotenkin osaa hahmottaa sitä, mikä näyttäisi hyvältä. Kokeilemalla yritän saada jotakin aikaiseksi ja jossain kohtaa on vain todettava, että johonkin ratkaisuun on pakko olla tyytyväinen. Näissä kakuissa koristeina oli eksottisempia hedelmiä kuten passionhedelmää, kumkvattia ja ananaskirsikkaa. Tein suklaakoristeet ensin leivinpaperille ja siirsin kakun päälle niiden jähmetyttyä.
 
 
Kunnolliset kakkulaatikot ovat kyllä ehdottomia, kun kakkuja on paljon. Yksittäisenkin kakun kohdalla niitä käytän, ettei tilaajan tarvitse palautella kakkukupuja erikseen, ellei kyse ole ihan lähipiirin kakusta.
 
Te muut, jotka kakkulaatikoita käytätte: mistä hankitte omanne?

14 kommenttia:

 1. Valkosuklaa ja passion ehdottomia ykkösherkkuja, tämä resepti menee takuuvarmasti kokeiluun:)

  VastaaPoista
 2. Tää on kyllä takuuvarma ja superhyvä resepti, ja vielä kun lisää yhteen kakkuun kahden valkuaisen vaahdon niin täyte on vielä kuohkeampaa. Myös kermaa voi halutessaan lisätä ilman liivatemäärän lisäämistä, sillä suklaa jähmettää kakkua hyvin muutenkin. Mangososeena kannattaa ehdottomasti käyttää esim. Bonnen mangososetta eikä mitään pilttejä, jotta saa kunnon maun kiilteeseen :)

  VastaaPoista
 3. Upeat ja niin viimeistellyt kakut! Minäkin taidan kokeilla tätä ohjetta...

  VastaaPoista
 4. No o sulla ollu siinä hommaa!! Moon iha sammaa mieltä, että häihi tulevat kakut o stressitasoltaa kaikkei ylimpänä, jotenki tuntuu, että o se nii tärkiä ja tarkkaa suunniteltu päivä, että jos kakut o pielesä ni kaikki o... voiha se olla, että me kakkumaakarit suhtauvuttaa vielä suuremmalla intensiteetillä asiaa :D

  Koristelu o kyllä mahottoman kaunis, musta nuo eksoottiset hetelmät käy loistavasti nuihi hyyvykekakkuihi, soppii paremmi ku jokku massakoristeet, mutta nämäkihä o makuasioita!

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä siitä että "luonnollinen" koristelu on massakoristelua kauniimpi, mutta onhan niille massakoristeillekin paikkansa. :) Hyydykekakun päällä massakoriste ei tahdo edes kestää muodossaan, joten siinäkin mielessä hedelmät, marjat jne. ovat turvallinen vaihtoehto.

  VastaaPoista
 6. Tämä resepti minulla on ollut muistissa jo pitkään mutta vieläkään en ole päässyt kokeilemaan.

  Tekemäsi kakut on todella kauniit ja varmasti ihan makuiset.

  VastaaPoista
 7. Mun tulee usein leivottua myös ihan ilman mitään syytä, usein vain kokeillakseni jotain reseptiä. Huonompi homma kun leipomukset jää silloin usein itselle syötäväksi. ;)

  VastaaPoista
 8. Kauniit on koristelut ja kova urakka sinulla ollut!

  VastaaPoista
 9. Yllättävän kivuttomasti kakut kuitenkin valmistuivat, vaikka toki siinä hetki jos toinenkin keittiössä kului. :)

  VastaaPoista
 10. Vau, melkoinen määrä hienoja kakkuja, hirmu taitava olet. Munkin täytyy kokeilla tätä ohjetta, vaikuttaa kivalta.

  Minua myös mietityttää tuo laatikkoasia ja lukisin ilomielin vinkkejä vaikka täältä!

  VastaaPoista
 11. Mun on ollut tarkoituksena tehdä erillinen postaus noista kakkulaatikoista, toivottavasti saan sen tehtyä mahdollisimman pian. :)

  VastaaPoista
 12. Hei, Upeat kakut ja varmasti maistuvat. Pakko ottaa osaa kakkulaatikkokeskusteluun. Kärkkäinen on ollut minulla paikka, josta olen niitä hankkinut. Ovat mielestäni kohtuu hintaisia, jos ei saa suoraan ostettua tukusta.

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä! Yritän saada erillistä postausta aikaiseksi noista laatikoista. Omani olen tilannut pakkauslaatikoita myyvästä firmasta, mutta hintavertailua toki kannattaa aina suorittaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!