maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16: Lime-mascarponejuustokakku

limemascarponekakku

lime-valkosuklaajuustokakku

helppo limejuustokakku
Granaattiomenan siemenen kaunis punainen väri sopii hyvin jouluiseen kakkuun. Harmittaa ihan vietävästi se, että tässä kakussa käytetty granaattiomena oli lähestulkoon kokonaan pilalla, siemenet olivat jo hyyyvin tummia ja puolet käyttökelvottomia. Normaalistihan siemenen väri on kauniin hehkuvan punainen. Tein tämän kakun erästä lehtijuttua varten, eikä siinä tilanteessa ollut mahdollista hakea uutta hedelmää, joten siksi kakun ulkonäkökin jäi vähän vaisuksi. Olin suunnitellut levittäväni noita siemeniä vähän laajemmalle alueelle, mutta nyt koristelu jäi hyvin minimalistiseksi.

Tässä kakussa lime ei maistu kovin ärhäkkäästi, vaan mascarpone pehmittää sitruksista makua. Kaneli sopii pohjaan loistavasti ja tuo joulufiilistä muuten niin toisentyyppiseen kakkuun. Tämä juustokakku kestää myös hyvin pakastusta, joten voit tehdä sen valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilupäivää, pakastaa hyvin suojattuna ja koristella sulatuksen jälkeen.

P.s. Arvonnan voittajista Eela ja my heart is here, laittaisitteko minulle pikapuoliin sähköpostia, tai joudun arpomaan uudet voittajat!

Pohja
175 g digestive-keksejä
1 tl kanelia
75 g voita

Täyte
4 dl vispikermaa
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio)
250 g mascarponea
100 g valkosuklaata
4 liivatetta
2 limen mehu
2 limen kuoriraaste

Koristeluun
Granaattiomenan siemeniä
Pistaasipähkinöitä
Limesiivuja

Murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja painele ne kaulimella rikki. Sekoita keksimurskaan kaneli ja sulatettu voi. Painele n. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan reunat kannattaa öljytä ja tomusokeroida, jolloin kakku lähtee helposti reunoista irti.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sulata valkosuklaa esimerkiksi mikrossa varovasti. Sekoita mascarpone ja rahka keskenään, lisää hieman jäähtynyt sulatettu suklaa ja limen kuoriraaste. Kuumenna limemehu joko mikrossa tai kattilassa kuumaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos varovasti ohuena nauhana mascarponetäytteeseen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada vuokaan, tasoita pinta ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Koristele pinta granaattiomenan siemenillä, limesiivuilla ja pistaasipähkinöillä. Siementen kannattaa antaa olla hetken aikaa talouspaperin päällä, jotta suurin osa nesteestä jää paperiin eikä värjää kakkua.
juustokakun näyttävä koristelu

raikas juustokakku

4 kommenttia:

  1. Ihan huippuja nämä sun joulukalenterin luukut! Kunpa vain olisi aikaa testata kaikki reseptit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukava kuulla, että näistä on iloa muillekin. Meillähän on syöty jatkuvasti vain näitä herkkuja.. ;)

      Poista
  2. Tein tuon Lime-Mascarpone kakun lakkiaisiimme ja jokainen sitä maistanut halusi reseptin! Oli todella hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla ja ihanaa, että kävit jättämässä kommenttia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!