tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 3: Suklaa-pretzelfudge

rocky road kondensoitu maito

suklaafudge
suolapähkinä rocky road

suolainen fudge

Suklaa ja suolainen pikkurinkeli yhdistettynä rocky road -tyyppisesti ovat oiva yhdistelmä vaikkapa pukinkonttiin leivottavaksi! Tiiviissä astiassa ja viileässä säilytettynä nämä säilyvät jopa kaksi viikkoa, joten näitä voi hyvin leipoa ennen aattoillan kiireitä. Ohje on alunperin kirjasta Minileivonnaiset, mutta olen tehnyt siihen pieniä muutoksia.
Noita pieniä suolarinkilöitä löytyi Taffelilta (sipsihyllyltä nämäkin), mutta mikäli löydät näitäkin pienempiä (esimerkiksi sellaisesta snack-rasiasta), voi palat leikata vieläkin pienempiin osiin.

15-20 kpl
75 g pieniä pretzel-rinkilöitä
öljyä voiteluun
2 rkl voita
300 g maitosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria

Rouhi suklaa pieneksi. Leivinpaperoi ja voitele kevyesti n. 24x24 cm kokoinen vuoka. 




Laita voi, suklaa, kondensoitu maito ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja anna lämmetä miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa ja massa on tasaista. Pilko tällä välin 50 g (n. 35 kpl) rinkilöistä karkeaksi. Jätä parhaimman näköiset koristeluun.  Nosta kattila pois liedeltä ja lisää pretzelit seokseen. Kaada massa vuokaan, tasoita pinta lastalla ja painele kokonaiset rinkilät pinnalle tasaisin välimatkoin. Peitä kelmulla ja nosta kylmään vähintään 2 tunniksi. 
Leikka fudge sen jähmetyttyä pieniksi neliöiksi ja laita tiiviiseen rasiaan.

nopea fudge

7 kommenttia:

  1. Jopas näyttävät hyviltä. Pitänee joskus testata :)

    VastaaPoista
  2. Täytyy kyllä testata näitä! Nii herkullisen näkösiä!:) se tuli mielee että laitoitko sitä karamellisoitua kondensoitua maitoa jota ei pidä keittää ennen käyttöä vai sitä tavallista ja keititkö sitä siis ennen ku lisäsit sen tuonne suklaan ja rasvan joukkoon?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallista kondensoitua maitoa käytin (sitä ei-karamellisoitua, eli "sinisen etiketin" maitoa), enkä myöskään keittänyt sitä ensin. Tällaisiin fudgetyyppisiin juttuihin sitä ei tarvitse, eikä kannatakaan keittää. :) Kokeile ihmeessä näitä, ovat helppoja tehdä!

      Poista
  3. Kokeilimme näitä tehdä mutta jäivät niin "löysiksi" että venuivat joka suuntaan eikä niistä kyllä millään saanut leikattua paloja, jotka olisi voinut laittaa tarjolle... Uskoisin että jotain meni pieleen tuon kondensoidun maidon kanssa.
    Minkä kokoinen tuo purkki mahtaa olla, jota olet ohjeessa käyttänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! :( Käytän yleensä aina Markomilkin sinietikettistä maitoa, joka on kooltaan 397 g. Tarkka paino kerrassaan! TÄSSÄ rocky road -postauksessa näkyy tuon purkin kuvakin. Luulin tosin, että kaikki purkit ovat samankokoisia..? Voihan maitomerkeissäkin olla hieman eroja, mutta ei tietenkään niin paljoa, että se lopputulokseen vaikuttaisi noin merkittävästi.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta!
      Heitin tietysti eilen purkin jo pois joten en tiedä minkäkokoinen se oli mutta luulisin että samaa koko luokka!
      Maussahan meilläkään ei ollut mitään vikaa, ainoastaan koostumuksessa! Voi olla että pitää vielä kokeilla uudestaan, jos vaikka löytäisin tuota täysin samaa maitoakin jota sinulla oli :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!